Srbija ispala iz Svetske grupe II

Izvor: Prva.rs, 20.Apr.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ispala iz Svetske grupe II

Rumunija je drugog dana povela sa nedostižnih 3-1, a odlučujući poen donela je Sorana Kistea pobedom nad Bojanom Jovanovski.
Kirstea je slavila sa 6:3,6:7,6:3 i tako gurnula Srbiju u prvu grupu Evro-afričke zone Fed kupa.
Ovo je drugi meč koji je Bojana igrala u nedelju, pošto je jutros izgubila od Simone Halep sa 6:2,6:4, u meču koji je nastavljen posle prekida zbog kiše. 

Taj susret prvobitno je počeo u subotu, ali je zbog jakog pljuska prekinut pri vođstvu rumunske >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << teniserke od 3:1 

Kada je meč nastavljen, Halepova je rutinski dobila prvi set, a Jovanovski je u drugom uspela da joj pruži veći otpor, ali nedovoljan da bi izborila treći set ili možda iznenađenje. Rumunska teniserka je na kraju do trijumfa došla posle jednog sata i deset minuta. 

Prvi bod Rumuniji donela je Sorana Kirstea, pobedom nad Anom Ivanović sa 3:6, 6:2, 6:1, da bi Ivanovićeva vratila Srbiju u život pobedom nad Halepovom, rezultatom 6:3,7:6.
Drugi Bojanin meč danas nije počeo dobro po Srbiju, pošto je Kirstea uspela da napravi brejk već u prvom gemu. Tu prednost potvrdila je u sledećem, ali je srpska igračica uspela da se smiri i upiše na semafor - 2:1. 

Posle dva gema u kojima nije bilo previše uzbuđenja, Bojana je odlučila da napadne servis protivnice. Ušla je u teren, bolje vraćala servise i izborila brejk loptu. Tada je ponovo usledio mini pad, vezala je tri greške i Kirstea je povela sa 4:2. 

U sledećem servis gemu srpska teniserka nije imala problema, ali su je propuštene prilike "stigle", kada je servirala za opstanak u setu. Nije imala dovoljno koncentracije i novim brejkom, Sorana je dobila prvi deo igre - 6:3

Na početku drugog seta teniserke su razmenile po jedan brejk, a Bojana nije uspela da zadrži stečeno vođstvo. Posle nekoliko sigurnih gemova, Kirstea je napravila novi brejk i povela sa 4:2. 

Uspela je Jovanovski da u osmom gemu spasi dve set lopte na svoj servis i malo produži meč, a tada je Kirstea popustila i poklonila brejk našoj igračici za 5:4. Iskoristila je taj nalet i obezbedila taj brejk, u kom je uspela da izbori odlučujući set sa 7:6(7)

Drugi reket Srbije potpuno se istrošio u finišu drugog seta što je Sorana iskoristila i vrlo brzo povela sa 2:0 u trećem setu, uz brejk prednosti. Vratila se Bojana kod rezultata 3:3, ali nije mogla da zadrži koncentraciju i Kirstea je napravila novi brejk - 4:3. 

Tu prednost uspela je da održi do kraja seta i donese pobedu Rumuniji u duelu sa Srbijom -6:3,6:7,6:3.
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.