Spektakularan preokret Đokovića za polufinale Rima!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2021, 09:30

Spektakularan preokret Đokovića za polufinale Rima!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu posle velike borbe i preokreta pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 4:6, 7:5, 7:5. Večeras u meču za finale Novak će se sastati sa Italijanom Sonegom.

Duel Đokovića i Cicipasa počeo je juče, ali je dva puta prekidan zbog kiše koja pada u glavnom gradu Italije, ali je danas završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle tri sata i 18 minuta efektivnog tenisa.

Viđena je velika borba i dobra igra oba tenisera, ali je na kraju slavio Đoković i plasirao se u polufinale, koje će igrati kasnije danas.

Meč je u petak zbog lošeg vremena prekinut pri vođstvu Grka od 1:0 u setovima i 2:1 u gemovima u drugom setu.

Đoković je u tom prvom danu imao pet vinera više, osvojio je samo tri poena manje, ali je Cicipas ipak stigao do tri gema više.

Razlog tome pre svega leži u činjenici da je grčki teniser perfektno koristio brejk lopte 3-3, dok je Đoković od šest šansi za brejk realizovao samo jednu.

Prava drama viđena je u osmom gemu drugog seta u kome Đoković uspeo da iskoristi tek petu brejk loptu i stigne do izjednačenja.

U narednom gemu srpski teniser spašavao je tri brejk lopte, ali je uspeo da dobije gem, potvrdi brejk i povede sa 5:4, iskoristio četvrtu set loptu na servis Cicipasa i izjednačio u setovima.

Izjednačeno je bilo i u trećem setu, uzeo je Cicipas dva puta servis Đoković, koji je uspeo da uzvrati i da na kraju iskoristi drugu meč loptu za plsaman u polufinale.

U borbi za plasman u finale Đoković će se sresti sa Italijanom Lorencom Sonegom koji je posle rezultatskog preokreta nadigrao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:3).

Nagradni fond Mastersa u Rimu je 2.082.960 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.