Serena razbila Radvanjsku, finale formalnost?

Izvor: B92, 28.Jan.2016, 05:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena razbila Radvanjsku, finale formalnost?

Serena Vilijams nastavila je da dominira ženskim tenisom i pobedivši u polufinalu Australijan opena Agnješu Radvanjsku sa 6:0, 6:4.

Amerikanka je tako stigla do svog 26. Gren slem finala (sedmog u Melburnu) u kojem će pokušati da osvoji 22. titulu i izjednači se sa Štefi Graf na prvom mestu u Open eri.

Neverovatno izgleda statistika sa ovog meča. Serena je imala 42 vinera i 17 neiznuđenih grešaka, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Radvanjska dobila samo četiri direktna poena uz 7 grešaka.

U prethodnih osam međusobnih duela Radvanjska je osvojila samo jedan set protiv Serene, pa je i pre meča bilo jasno da nema šta da traži.

Ponovo je potvrđeno da igra Radvanjske nikako ne može da ugorzi Vilijamsovu. Serena je od starta bombama sa osnovne linije razbila odbranu protivnice i projurila je kroz prvi set za 20 minuta bez izgubljenog gema.

Poljakinja se upisala na semafor u prvom gemu drugog seta i najavila je bolje izdanje do kraja. Uspela je da vrati ispušteni servis u šestom gemu, borila se koliko je mogla, ali Serena je lako završila meč napravivši brejk u devetom gemu.

Njena rivlka u finalu biće bolja iz duela Džoana Konta – Anđelika Kerber, pa je teško zamisliti Serenu bez 22. Gren slem titule.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.