SRBIJA JE U POLUFINALU! Đoković PRESLIŠAO Norija - nastavlja se put ka Salatari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2023, 23:46

SRBIJA JE U POLUFINALU! Đoković PRESLIŠAO Norija - nastavlja se put ka Salatari!

Sjajna igra srpskog tenisera presudila Velikoj Britaniji...

Najbolji teniser planete Novak Đoković savladao je Britanca Kamerona Norija rezultatom 2:0 u setovima 6:4, 6:4 u drugom meču Dejvis kup duela između Srbije i Velike Britanije. Ovom pobedom, izabranici Viktora Troickog poveli su sa 2:0 i tako obezbedili plasman u polufinale takmičenja.

Prvi set je Nole rutinski dobio. U petom gemu je uspeo da napravi brejk, zatim je pri vođstvu od 4:3 imao četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brejk-lopte koje nije iskoristio, pa je Nori uspeo da malo produži taj deo igre, ali ne i da ugrozi Đokovićevu prednost.

Naš teniser je sjajno servirao, nije dozvoljavao Noriju nijednu priliku da ga ugrozi, a u istom stilu je započeo i drugi set. Već u prvom gemu je Novak napravio brejk, zatim poveo sa 2:0 i izgledalo je tada da Norijev otpor slabi, ali Britanac se nije predavao.

A master at his craft 🤯

Incredible, @DjokerNole!#DavisCupFinals | @TSSRBIJE pic.twitter.com/x44xMXMHe8

— Davis Cup (@DavisCup) November 23, 2023

Peti gem drugog seta je to najbolje potvrdio, Đoković je imao pet brejk-lopti, ali Nori je uspeo da se izvuče. Do kraja meča britanski teniser je nastavio da ''diše za vratom'' Novaku, ali šansu za preokrert nije imao.

Đoković je do kraja meča osvajao gemove na svoj servis, što mu je bilo dovoljno za pobedu i potvrdu plasmana Srbije u polufnale Dejvis kupa.

Dogovorom sudija i našeg tima, rešeno je da se meč dublova ne igra.

Dakle Srbija u polufinale ide sa 2-1, ali to nema nikakvog značaja.

Važno je da je ovim mečom Novaka sa Norijem naš tim prošao među četiri najbolja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.