SINSINATI: Izner iznenadio Đokovića

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Avg.2013, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINSINATI: Izner iznenadio Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale masters turnira u Sinsinatiju pošto je u četvrtfinalu izgubio od Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 u setovima – 7:6 (7:5), 3:6, 7:5.
(FOTO: blogs.bettor.com)
Đoković je zaustavljen u novom pokušaju da osvoji jedinu masters titulu koja mu nedostaje. Finalista Sinsinatija 2008, 2010, 2011. i 2012. posle velike borbe pretrpeo je drugi poraz od Iznera u njihovom petom međusobnom okršaju.
Bio je ovo iscrpljući, skoro dva i po sata dug meč po velikoj vrućini u kojem se bolje snašao Amerikanac, trenutno 22. na ATP listi. Srpski as nije igrao na željenom nivou, pravio je mnogo neiznuđenih grešaka, a na kraju je do izražaja došao Iznerov ubitačan servis, za kojeg Đoković nije imao rešenja.
Svetski broj jedan nastojao je da razmenom udaraca izmori 2,08 metara visokog Amerikanca, međutim, Izner je uporno uzvraćao sa osnovne linije i potom osvajao poene svojim najjačim oružjem. U tome mu je pomogao i neraspoloženi Đoković, koji je večeras bio daleko od svog nivoa, nedovoljno se kretao i servirao mnogo slabije od uobičajenog.
Izner je bio strpljiv, a uglavnom ravnopravnu borbu okončao je isključivo zahvaljujući razornom servisu. Pred kraj trećeg seta poveo je sa 6:5 i potom brejkom osvojio poen za konačan i zaslužen uspeh.
Izner se u borbi za finale sastaje sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom koji je pobedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1.
Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.