Ribakina protiv Žaber u finalu Vimbldona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 18:46

Ribakina protiv Žaber u finalu Vimbldona

Elena Ribakina, teniserka koja brani boje Kazahstana, plasirala se u finale Vimbldona pošto je danas u polufinalu eliminisala Rumunku Simonu Halep sa 6:3, 6:3 posle sat i 17 minuta igre.

Ribakini, koja je rođena u Moskvi i do 2018. godine je igrala pod zastavom Rusije, ovo će biti prvo grend slem finale.

Za najvredniji trofej u karijeri Ribakina će se boriti u subotu protiv Tunišanke Ons Žaber, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je u polufinalu eliminisala Nemicu Tatjanu Mariju sa 6:2, 3:6, 6:1.

Finalistkinje Vimbldona nikada nisu igrale u finalu grend slema, a u međusobnom skoru vodi Žaber sa 2:1 u pobedama.

Prvi međusobni duel pripao je Ribakini 2019. godine u Vuhanu sa 6:1, 6;7, 6:2.

Žaber je uzvratila trijumfom prošle godine u Dubaiju - 7:6, 4;6, 6:2, a u poslednjem duelu Tunišanka je slavila u Čikagu, takođe prošle godine, posle predaje Ribakine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ribakina bolja od Halep za finale Vimbldona

Izvor: Beta, 07.Jul.2022

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina plasirala se danas u prvo grend slem finale u karijeri, pošto je u polufinalu Vimbldona pobedila Rumunku Simonu Halep sa 6:3, 6:3.Ribakina, trenutno 23. teniserka sveta je protiv 18. na WTA listi i nekadašnje šampionke Vimbldona slavila posle 75 minuta igre.Ova...

Nastavak na Beta...

KAKVO IZNENAĐENJE: Ribakina srušila Simonu Halep za finale Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 00:11

Ta trofej protiv Tunišanke Ons Žaber...Ruskinja Elena Ribakina, koja na Vimbldonu igra pod zastavom Kazahstana, plasirala se u finale ovog Grend slema. Ona je u drugom polufinalu napravila iznenađenje i savladala Rumunku Simonu Halep u dva seta – 6:3, 6:4...Meč između dve teniserke potrajao je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.