KAKVO IZNENAĐENJE: Ribakina srušila Simonu Halep za finale Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 00:11

KAKVO IZNENAĐENJE: Ribakina srušila Simonu Halep za finale Vimbldona

Ta trofej protiv Tunišanke Ons Žaber.

Ruskinja Elena Ribakina, koja na Vimbldonu igra pod zastavom Kazahstana, plasirala se u finale ovog Grend slema. Ona je u drugom polufinalu napravila iznenađenje i savladala Rumunku Simonu Halep u dva seta – 6:3, 6:4.

Meč između dve teniserke potrajao je svega nešto više od sat vremena, a Halepova je prikazala zaista slab nivo igre, pravila je previše grešaka, a naročito na servisu, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imala skoro dvocifren broj duplih grešaka, tačnije - devet.

Punct superb reuşit de Simona Halep, în primul set al confruntării cu Elena Rybakina. Românca ţinteşte o nouă finală pe iarba londoneză https://t.co/jgnjiT1bvX

— Antena Sport (@Antena_Sport) July 7, 2022

U prvom setu rani brejk za 3:0 bio dovoljan Ribakinoj da nešto  kasnije povede u setovima.

U drugom je ponovo Ribakina prva zadala udarac, ali je Halep uzvratila, no to je bilo kratkog daha i Ribakina je ponovo oduzela servis i neočekivano mirno privela meč kraju.

Sa druge strane, rođena Moskovljanka to nije mogla da joj oprosti, igrala je veoma skoncentrisano, čvrsto i zasluženo je obezbedila meč u borbi za titulu sa Ons Žaber, koja je ranije danas savladala Tatjanu Mariju iz Nemačke u tri seta na Centralnom terenu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.