RUS NEMOĆAN PRED DUCIJEM: Lajović bolji od Rubljova za titulu u Banja Luci (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 17:02

RUS NEMOĆAN PRED DUCIJEM: Lajović bolji od Rubljova za titulu u Banja Luci (VIDEO)

Veliki uspeh srpskog tenisera.

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je ATP turnir u Banja Luci pobedom nad Rusom Andrejom Rubljovim 6:3, 4:6, 6:4 posle dva sata i 27 minuta igre.

Već na startu meča se Lajovič suočio sa brejk loptama, ali je uspeo da spasi sve tri i dođe do gema. Za propuštene prilike Rubljov je kažnjen u četvrtom gemu kada je Lajović posle velike borbe uspeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iskoristi tek petu gem loptu i povede sa 4:1 pošto je potvrdio brejk. Tu prednost srpski teniser nije ispustio i iskoristio je prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Silovito je Rus ušao u drugi set. Rubljov je u drugom gemu odmah oduzeo servis Lajoviću, da bi posle potvrđivanja brejka stigao do velikih 3:0. Međutim, Lajović se konačno trgnuo i uspeo da vrati brejk osvojivši tri gema u nizu, stigavši do izjendačenja 3:3. Rubljov je prekinuo njegovu seriju u sedmom gemu posle čega su oba igrača čuvala svoj sefvsi sve do završnice seta u kojoj je Rus u 10. gemu stigao do prve brejk i set lopte koju je odmah iskoristio i stigao do 1:1.

The curl on that! 🌀#SrpskaOpen | @Dutzee pic.twitter.com/F3YCPBSIfm

— ATP Tour (@atptour) April 23, 2023

Treći deo igre pripao je srpskom igraču. U uvodna dva gema igrači su bili sigurni na svoj servis, a onda je Duci furioznim gemom na servis protivnika stekao prednost. U narednom je bilo malo problema, ali je Lajović uspeo da spasi brejk loptu i potom potvrdi brejk.

Andrej je bio u nokdaunu, izgubio je i naredni svoj gem i meč je bio u džepu za srpskog tenisera. Poveo je Lajović, 5:1, Rus je konačno osvojio svoj servis gem, ali u sledećem je Dušan servirao za meč. Stegla se ruka Srbinu i Rubljov je uspeo da vrati jedan brejk, da bi potom osvojio i deveti gem i stigao na 5:4. Još jednom je Lajović servirao za meč, a ovoga puta je epilog bio pravi za srpskog igrača i konačno je ostvario pobedu.

Lajoviću je ovo bila druga titula u karijeri.

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NIJE OSEĆAO NOGE: Lajović otkrio kroz šta je prošao da bi uzeo titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023

Toliko je želeo ovaj trofej...Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je ATP turnir u Banja Luci pobedom nad Rusom Andrejom Rubljovim 6:3, 4:6, 6:4 posle dva sata i 27 minuta igre...Uzbuđeni Lajović je dao izjavu odmah po završenom meču u prestonici Republike Srpske...- Iskreno, bio je verovatno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.