Prijateljstvo i plemenitost su najvažniji

Izvor: Danas, 24.Sep.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljstvo i plemenitost su najvažniji

Zlatibor - Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvorio je sinoć treću "Drugarijadu", odnosno kamp dečjeg prijateljstva, koja će na Zlatiboru trajati do 27. septembra, a koju je organizovala fondacija, čiji je on predsednik i osnivač.

On je sa suprugom Jelenom poželeo dobrodošlicu osnovcima iz Valjeva, Lučana, Vladimiraca i Mačkata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa njima se družio i zabavljao, govorio o značaju prijateljstva, poručišvi da se "pravi uspeh čoveka meri brojem njegovih prijatelja".

- Sreća nije sreća ako nemate sa kim da je podelite, a pobeda nije prava pobeda, ukoliko niste uživali u igri i poštovali svoje protivnike. Zbog toga sam srećan i ponosan što i ove godine imamo priliku da ugostimo naše osnovce i da kroz igru, ovladavanje novim veštinama, kreativne radionice i izlete, učimo o drugarstvu, fer-pleju i značaju zajedništva - poručio je najbolji teniser sveta, koga su deca pozdravila sa oduševljenjem. Dobrodošlicu Đokoviću poželeo je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Treća "Drugarijada", koja se održava u odmaralištu "Sunčev breg", okupila je oko 85 dece, uzrasta do 10 godina iz opština u kojima Fondacija Novak Đoković već realizuje program "Školica života - zajedno za detinjstvo".

- Mi se ne takmičimo, već zajednički rešavamo zadatke. Ne osvajamo, već delimo da bi svi bili srećni. Nama nije važno ko je ko i odakle dolazi. Mi se radujemo kada smo zajedno. Srećemo se da bismo imali drugare svuda po Srbiji - podsetila je na vrednosti te manifestacije Jelena Đoković, direktorka fondacije, objasnivši da su aktivnosti kampa dečjeg prijateljstva pažljivo i dugo planirane, kako bi deci ostale u lepom sećanju.

Prvi kamp prijateljstva održan je 2013, a ovogodišnji je organizovan uz podršku Fondacije princeze Šarlin od Monaka, Opštine Čajetina, Aleksandar MN, Lavirinta, Nutribulleta, Eucerina i drugih.

U zlatiborskoj gondoli

Đoković je prihvatio ponudu Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, da bude prvi koji će se voziti budućom panoramskom gondolom, koja će povezati centar Zlatibora sa vrhom Tornika. "Predložili smo Novaku da se u septembru sledeće godine, kada će biti otvorena gondola, prvi provoza do Tornika i nazad sa decom iz njegovog kampa. On je sa oduševljenjem to prihvatio, uz obećanje da će doći, ukoliko mu obaveze budu dozvolile", rekao je Stamatović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.