Preskočili Zimbabve

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preskočili Zimbabve

Teniska reprezentacija BiH opravdala je ulogu favorita u meču prvog kola Druge grupe Euroafričke zone Dejvis kupa protiv Zimbabvea pošto je pitanje pobjednika riješila poslije prva dva dana u Harareu.

Nakon što su Mirza Bašić i Damir Džumhur pobjedama u singlu donijeli vodstvo 2:0, potpuni trijumf potvrdio je dubl. Tomislav Brkić i Bašić odigrali su sjajan meč protiv Marka Fina i veterana Vejna Bleka, četvrtog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igrača svijeta u dublu iz 2005. i slavili sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

"Krajnji rezultat to ne pokazuje, ali meč je bio veoma težak", rekao je Brkić.

Selektor Amer Delić nije krio zadovoljstvo što su njegovi izabranici ispunili očekivanja. Nadanja da će poslije prvog dana biti 2:0 su se ostvarila.

"Iako u Harareu vladaju teški vremenski uslovi, jer je dosta vruće i vjetrovito, momci su obavili sjajan posao. Najvažnije je bilo dobro otvoriti meč, a to je Bašić i učinio i to protiv njihovog najboljeg igrača. Time je olakšao posao Džumhuru u drugom meču. Istina, Benjamin Lok je pokazao da je puno bolji igrač nego što njegov ranking to pokazuje. No, Džumhur je definitivno potvrdio da nije slučajno među 100 najboljih u svijetu. Nakon tih 2:0 prvog dana sve je bilo lakše. Ispred sebe smo imali tri meč lopte, a odlična stvar je što smo odmah prvu iskoristili", kaže Delić.

S obzirom na to da je pobjednik riješen, Delić je dozovolio najboljem bh. teniseru Džumhuru da odmah nakon dubl meča u subotu napusti Zimbabve i uputi se u SAD. Džumhura naredne sedmice u Americi čekaju kvalifikacije za turnir u Indijan Velsu. Jučer su singl mečeve za bh. tim igrali Brkić i Bašić, iako je šansu trebalo da dobije mladi Nerman Fatić. No, on se razbolio. U 2. kolu Druge grupe Euroafričke zone od 17. do 19. jula BiH će se sastati sa boljim iz meča Mađarska - Moldavija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.