Pilić skida kapu Novaku

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilić skida kapu Novaku

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić kaže da nije očekivao uspehe Novaka Đokovića na šljaci, podlozi kojom poslednjih godina dominira Rafael Nadal.

Srpski teniser je od početka godine osvojio sedam turnira (Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim) bez ijednog poraza, ali Pilić smatra da je najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to što je skinuo krunu "kralju šljake".

"Niko nije očekivao ovakav niz pobeda, pogotovo da će pobediti Rafaela Nadala, koji je na zemlji dobio sve živo. Za ono što radi u poslednjih četiri-pet meseci, Novak zaslužuje da mu se skine kapa", rekao je Pilić u intervjuu za "Glas Srpske".

Kao što je poznato, Đoković je važnu fazu teniskog razvitka prošao upravo u Pilićevoj teniskoj akademiji.

"Izuzetno mi je drago što sam učio momka koji je u svojoj 13. godini pokazivao ono što ostali teniseri pokažu mnogo godina kasnije. On je ekstra igrač i sjajan momak, koji je mnogo učio i na vreme shvatio igru. Nedavno me Goran Ivanišević podsetio da sam tada za Novaka rekao da će biti među prvih pet igrača na svetu. Eto, sad je drugi".

Pilić je bio savetnik selektora Srbije Bogdana Obradovića prilikom osvajanja Dejvis kupa, kada je i počeo period Đokovićeve nepobedivosti. Iskusni hrvatski trener nema nameru da nastavi rad sa "orlovima".

"Osvajanjem titule moja troipogodišnja misija je završena. Sada se Srbi moraju sami organizovati i ako budu igrali u punom sastavu protiv Švedske, mislim da neće imati problema. Imaju mnogo veće šanse za trijumf, iako će Šveđani birati podlogu. Novak je razbio njihovog najboljeg igrača Robina Soderlinga pre nekoliko dana, tako da mogu biti optimisti", zaključio je Pilić.

Srpski teniser je u 2011. godini osvojio sedam turnira i zabeležio 37 uzastopnih pobeda.

Đoković zbog umora ne igra na egzibiciji u Parizu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je zbog umora morao da odustane od učešća na egzibicionom turniru "Gino Mari Kor" u Parizu.

On je istakao da želi da se dobro odmori pred start drugog gren slem turnira sezone Rolan Garosa, koji počinje 21. maja. Srpski teniser je trebalo da igra sa Australijancem Lejtonom Hjuitom, koji je takođe odustao od ovog turnira.

"Moram ponovo da se osvrnem na Rim. Neverovatni mečevi sa Rafom i Endijem. Njih dvojica su veliki šampioni. Posle mečeva su došli do moje svlačionice i čestitali mom timu i poželeli nam sreću u nastavku sezone. To je pravo sportsko ponašanje", poručio je Đoković na "Tviteru".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pilić: Kapa dole pred Novakom!

Izvor: S media, 19.Maj.2011

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić priznao je da nije očekivao ovakav start sezone Novaka Đokovića, a naročito pobede nad Rafaelom Nadalom na šljaci. ..Pilić: Najdraža mi je titula sa Hrvatskom..Pilić: A sad malo Janko..Pilić: Ljubičić je najveći, pa Đoković..Pilić: Forže,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.