POMAŽE MU ZA TENIS: Novak Đoković otkrio zašto vežba balet

Izvor: Kurir, 16.Mar.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMAŽE MU ZA TENIS: Novak Đoković otkrio zašto vežba balet

Prvi reket sveta voli da sa voljenom osobom vežba balet, jer, kako kaže, pokrete čini gracioznim, a i poboljšava držanje tela

Srpski teniser Novak Đoković odgovarao je na pitanja novinara vezana za fotografiju, koju je nedavno okačio na društvene mreže, a na kojoj se vidi da sa svojom suprugom Jelenom vežba balet.

Đoković svuda privlači veliku pažnju, pa i u Indijan Velsu, gde trenutno učestvuje na turniru Masters serije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Sedma sila" je insistirala na objašnjenju veze između tenisa i baleta.

"Ranije sam gledao balet, a sada uživam u tome da ga igram. Opušta me, poboljšava držanje tela, pomaže vam da imate graciozne pokrete. Moja supruga je bolja u tome doduše. Svako malo vidim je da uvežbava neke poteze. Pridružio sam joj se svojevremeno i zaista mi baš prija. Moram da priznam. Iz toga koristim i nekoliko detalja za sebe, za bolju fizičku pripremu za tenis. Mislim da je to odlično", rekao je Novak Đoković.

Prvi reket sveta veruje da su baletani potcenjeni.

"Ljudi nisu svesni koliko napora i energije ulažu u igru, kako bi njihovi pokreti izgledali lepo i skladno uz ritam muzike. To je zaista umetnost. Sad kad sam prošao kroz ceo dril, mogu da kažem da poštujem balet više nego ikad pre. Pritom, kad ste u tome sa osobom koju volite, ima li išta lepše?".

Ipak, Đokovićeva velika ljubav je i fudbal, a u Kaliforniji ima priliku da ga igra.

"Golovi su već tu u kompleksu. Lako nam je da nađemo loptu, i onda krene igra. Fudbal je najpopularniji sport na svetu, mnogi teniseri vole da ga igraju. Taj teren je deo ovog takmičenja i znači nam. Ne samo da igramo fudbal, već i da se zagrejemo, trčimo, osetimo podlogu", podvukao je Novak Đoković.

Najbolji srpski teniser ujedno je na Fejsbuku objavio da se ponovo video sa Nikom Vujičićem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.