Osudila Novaka pa prekršila Kovid protokole: Nesporazum

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 10:25

Osudila Novaka pa prekršila Kovid protokole: Nesporazum

Američka teniserka Danijel Kolins izvinila se svima što je prekršila Kovid protokole zbog čega je izbačena sa "World Team Tennis" turnira u Zapadnoj Virdžiniji.

Kolins se brani time da organizatori turnira nisu zabranili izlazak iz kompleksa i da je to znala sigurno ne bi na svoju ruku izašla i time ugrozila zdravlje drugih.

Amerikanka, 51. teniserka sveta, u žižu javnosti je dospela pre nekoliko nedelja kada je oštro kritikovala Novaka Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je bio skeptičan povodom održavanja US opena zbog strogih mera predostrožnosti.

Kolins je tada rekla da je Novak sebičan i da je njemu lako kada je zaradio 150 miliona dolara. Ona je i dodala kako US open želi da se održi sa strogim merama kako bi se svi osećali sigurno.

Ipak, nedeljama kasnije ona je prekršila Kovid protokole na egizbicionom turnir u Zapadnoj Virdžiniji tako što je napustila kompleks. Organizatori su je odmah diskvalifikovali.

"Izvinjavam se saigračicama, navijačima i organizatorima što je došlo do nesporazuma. Pravilo zbog kojeg sam eliminisana s turnira je uvedeno sredinom takmičenja i koje nisam znala kada sam napustila kompleks. Nikada ne bih namerno prekršila pravilo i volela bih kada bih svi kritičari prvo sagledali sve činjenice, pa tek onda sudili", rekla je Kolins za "Njujork Tajms".

Sa drzge strane prvi čovek turnira Karlos Silva ističe da je turnir od početka jasno stavio do znanja igračima da napuštanje kompleksa i potom vraćanje u isti nije dozvoljeno.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.