Novakov čas tenisa Dimitrovu u Parizu: Osveta za Madrid i 500. trijumf u karijeri!

Izvor: Blic, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov čas tenisa Dimitrovu u Parizu: Osveta za Madrid i 500. trijumf u karijeri!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u meču 3. kola u tri seta bio bolji od Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:2, 6:3 i došao do 500. pobede u trofejnoj karijeri.

Takmičenje na Rolan Garosu završeno je za Janka Tipsarevića koga je eliminisao Mihail Južnji, a među 16 najboljih već su se plasirali Rafa Nadal i Rodžer Federer između ostalih.

Njihovim putem je kreneo i Novak, koji verovatno još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije saznao tužnu vest da je njegova prva teniska učiteljica Jelena Genčić iznenada preminula. Ali, igrao je šampionski, onako kako ga je ona učila i agresivno, brejkom otvorio borbu sa Dimitrovim, a onda na svoj servis došao do 2:0. Igralo se vrlo brzo na početku, pošto je za 13 minuta odigrano četiri gema - bugarski teniser je uspeo se "upiše", a Novak je bez izgubljenog poena stekao prednost od 3:1.

Đoković nije igrao samo za revanš zbog poraza na Mastersu u Madridu, već i za 500. trijumf u karijeri. Koliko je Dimitrov bio van meča govori i to da je imao čak 14 neiznuđenih grešaka, naspram šest Noletovih i samo jedan viner, što ga je koštalo novog gubitka gema pri servisu.

Prvi reket sveta je poveo sa 4:1 i opet sa nulom povisio vođstvo, da bi ga "dželat" iz španske prestonice naterao da servira za set. Kako je u najvećem delu protekla cela uvodna deonica, tako se i okončala - greškom Dimitrova kojom je Novak došao do 6:2.

Za ceo set viđeno je svega pet direktnih poena, tri Noleta i dva bugarskog tenisera, ali kako je on igrao i nanizao 17 grešaka, bilo je dovoljno da svetski broj jedan čeka njegove poteze.

Nastavio je Đoković u istom ritmu, ali i Dimitrov u drugom setu. Poklekao je već u drugom gemu koji je Novak osvojio na njegov servis i poveo sa 2:1, a drugi brejk pravi za 4:1. Istim rezultatom završen je i drugi set za ukupno sat vremena, tokom kojih je Nole održao čas tenisa u Bulonjskoj šumi.

Bilo je potreno čudo da se dogodi pa da ne ode u osminu finala. I delovalo je da će sve biti gotovo kao u prva dva seta. Nezaustavljivo je Novak grabio ka 500. trijumfu u karijeri, poveo sa 4:1, ali je onda Dimitrov vratio jedan brejk. Kada je sa nulom smanjio na 3:4, Đoković je zatražio medicinsku pomoć zbog bola u desnom ramenu i zabrinuo svoje navijače.

Međutim, to ga nije omelo u njegovim planovima, sačuvao je brejk prednosti za plasman u osminu finala, za 500. pobedu. Za Jelenu Genčić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis,   Pariz,   Novak Đoković,   Rafael Nadal,   Federer

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kad Južnji poludi: Razvaljivanje reketa i zvižduci pose serije Hasa od 9:1 u gemovima

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 11:28

Mihail Južnji nije nikako uspevao da parira Tomiju Hasu u meču osmine finala Rolan Garosa, a bes je iskalio razbijanjem reketa. ..Ruski teniser izgubio je sa 6:1, 6:1, 6:3, a izliv besa iskazao je pri vođstvu Hasa od 6:1, 3:0. Devet puta je udario po stolici dok nije konačno potpuno izobličio reket,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.