Nezaustavljivi Nole osvojio Šangaj!

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaustavljivi Nole osvojio Šangaj!

Sezona iz snova se nastavlja.

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas turnir u Šangaju, pošto je u dva seta pobedio Žo-Vilfreda Congu, 6:2, 6:4.

Ovo je Đokoviću 25. trofej serije masters 1.000 i deveta titula u godini.

Đoković je na ovaj način postao prvi igrač u istoriji koji je u dve sezone osvojio pet Mastersa, a to mu je prethodno to pošlo za rukom i 2011. godine. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << subotu je postao jedini igrač sa sedam Masters finala u sezoni, a u Parizu ima priliku da postane prvi u istoriji sa šest Mastersa u godini.

Srpski reprezentativac osvojio je 1.000 ATP bodova i nešto više od 900 hiljada dolara nagrade.

Srpski as je odlično otvorio duel protiv Conge, već na startu napravio brejk i do kraja kontrolisao meč, sjajno odgovoarajući na Congin ubojit servis na ovom meču. Francuz je tek u četvrtom pokušaju uspeo da stigne do gema na svoj servis, ali nije uspeo da se vrati u igru.

U drugom delu igre Conga je bio konkretniji, ali je Novak uzvratio podjednako jakim servisima, posle 4:4 slomio otpor rivala i stigao do devetog trofeja u sezoni, 57. u karijeri.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Između Novaka i Marija kao između Marija i 70.

Izvor: B92, 18.Okt.2015

Nesporna je superiornost Novaka Đokovića ove godine, a od ponedeljka ta će razlika biti još izraženija na ATP listi...Đoković će na novoj lestvici imati čak 16.785 bodova, što je za 8035 bodova više od drugoplasiranog Endija Marija. Ilustracije radi, tolika je razlika između Marija i 70....

Nastavak na B92...

Novak osvojio peti Masters!

Izvor: Prva.rs, 18.Okt.2015

Time je Novak postao prvi igrač u istoriji koji je u dve sezone osvojio pet Mastersa, pošto mu je prethodno to pošlo za rukom i 2011. godine.. U subotu je postao jedini igrač sa sedam Masters finala u sezoni, a u Parizu ima priliku da postane prvi u istoriji sa šest Mastersa u godini.. Đoković...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.