Nalbandijan: Možemo da pobedimo

Izvor: B92, 16.Jul.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nalbandijan: "Možemo da pobedimo"

Dejvis kup reprezentacija Srbije u polufinalu ovog teniskog takmičenja igra protiv Argentinca, a David Nalbandijan se raduje dolasku u Beograd.

Teniser poznat kao neko ko je plivao sa ajkulama, uspešno vozio u reli šampionatu i skakao bandžijem očekuje odličnu atmosveru u Beogradu.

"Nadam se da će atmosfera biti odlična u dvorani. Nažalost, znam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jako malo o Srbiji. Opet, sve što znam to je ono što mi je Nole ispričao. Pravi je ambasador vaše zemlje širom sveta", rekao je Nalbandijana za Večernje novosti.

"Ako pobedimo Srbiju i plasiramo se u finale, biće to bolje i luđe i od plivanja sa ajkulama, skakanja bandžijem, vožnje relija", dodaje Argentinac.

Nalbandijan veruje u kvalitet svoje reprezentacije.

"Naša prednost je kvalitet tandema koji činim ja sa Huanom Martinom del Potrom. Ako nas dvojica budemo zdravi i spremni, ubeđen sam da možemo da pobedimo Srbiju na bilo kojoj podlozi . Argentina je reprezentacija koja je spremna na najneizvesnije završnice i žestoko nadmetanje. Proteklih deset godina igrali smo u svetskoj grupi Dejvis kupa i nikada nismo završavali učešće pre četvrtfinala. Iskustvo je na našoj strani."

Argentinac odlično poznaje sprske igrače.

"Odlično ih poznajem srpske tenisere. Đoković, na primer, izuzetan je teniser, odličan u svim segmentima igre, i nalazi se u životnoj formi. Troicki i Tipsarević su veoma dobri i agresivni takmičari. Zimonjić je na ATP turu skoro deset godina, igra na visokom nivou i pravi je majstor u dublu."

Teniser koji je prvi pobedio i Federera i Nadala na jednom turniru smatra da Đoković može da bude prvi reket sveta još dugo vremena.

"To je veoma teško predvideti. Ali mislim da ima odlične preduslove da nastavi sa vladavinom i da bude kralj svetskog tenisa još dugo vremena. Jasno je svima da zaslužuje to mesto. Do sada u sezoni bio je neverovatan, izgubio je samo jedan meč i zaista mu najiskrenije čestitam na tome."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.