Najveća pobeda Janka od povratka!

Izvor: B92, 28.Apr.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća pobeda Janka od povratka!

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Minhenu, pobedom nad Australijancem Bernardom Tomićem.

Tipsarević je zabeležio najveću pobedu od povratka na teren savladavši 27. tenisera sveta sa 5:7, 6:1, 7:6 (7-3).

Tipsarević je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobede došao posle dva sata i osam minuta igre.

Prvi set meča između Tipsarevića i Tomića trajao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 52 minuta, obeležili su ga dugi gemovi i brejkovi – bilo ih je ukupno pet, a jedan više napravio je Australijanac.

Trenutno 635. teniser na ATP listi je u desetom gemu imao i tri set lopte, ali je Tomić uspeo da se odbrani, a potom i da napravi brejk za vođstvo.

Drugi set je, za razliku od prvog, trajao samo 21 minut i tada kao da je na terenu postojao samo jedan teniser. Tipsarević je dva puta oduzeo servis protivniku, u četvrtom i šestom gemu, za ubedljivih 6:1.

Janko se polako vraća tamo gde mu je mesto, a to je još jednom pokazao pri vođstvu protivnika od 5:4 u odlučujućem delu igre. Spasao je jednu meč loptu, a onda sačekao taj brejk koji je dobio sa 7:3, napravivši dva mini-brejka.

Tipsarević će u drugom kolu turnira u Minhenu igrati protiv Viktora Estrelja-Burgosa iz Dominikanske Repbulike, koji je u prvom kolu eliminisao Viktora Troickog.

Turnir u Minhenu igra se za nagradni fond od 494.310 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.