Najveći uspeh od povratka na teren: Jankov preokret protiv Bernarda Tomića!

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći uspeh od povratka na teren: Jankov preokret protiv Bernarda Tomića!

Janko Tipsarević je opet onaj stari! Naš teniser je ostvario najveću pobedu od povratka na teren i savladao Bernarda Tomića sa 5:7, 6:1, 7:6 (3) na startu turnira u Minhenu.

Popularni Tipsa je posle 17 meseci pauze zbog problema sa petom prvi singl meč odigrao 8. aprila u Hjustonu i savladao Giljerma Klezara. Na tom turniru je stigao do narednog kola, dok ga je u Bukureštu zaustavio Žil Simon u osmini finala.

Za turnir u Minhenu je dobio specijalnu pozivnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i odmah je opravdao, pošto je šestog nosioca, odnosno 27. na svetu, čime je najavio povratak u formu koja ga je vodila u Top 10 svetskih tenisera.

Dramatična borba nije izostala, a Janko je slavio u svom stilu - preokretom posle dva sata i 10 minuta. Susret je otvoren sa tri brejka, od čega su dva pripala Tomiću, da bi Tipsarević u osmom gemu na servis protivnika poravano na 4:4.

Imao je veliku šansu da osvoji prvi set, ali je pri vođstvu sa 5:4 ispustio tri uzastopne brejk šansu, te je australijski teniser izjednačio, nanizao tri gema i kaznio rivala iz Srbije za propuštenu priliku.

U drugom setu Janko je očitao lekciju protivniku za svega 21 minut. Partijom iz najboljih dana je uzimao poene i od 1:1 osvojio pet uzastopnih gemova, od čega dva na Tomićev servis, pa je produžio borbu za osminu finala u kojoj pobednik nije mogao da se nasluti do samog kraja.

Tipsarević je u trećem setu "preživeo" dve bitne situacije. Najpre je na 1:2 spasao dve brejk lopte, i jednu na 4:5 kada je Tomić mogao do trijumfa, ali je umesto toga taj-brejk odlučio ko će slaviti. Janko ga je otvorio mini brejkom, poveo je sa 3:0, potom još jednom oduzeo servis protivniku i drugu meč loptu pretvorio u veliku pobedu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.