Nadal dobio Congu za polufinale

Izvor: B92, 13.Nov.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal dobio Congu za polufinale

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Francuza Žo-Vilfrida Congu sa 7:5, 7:5 u četvrtfinalu turnira iz Serije 1000 u Parizu.

Meč je trajao 1 čas i 51 minut. Nadal je psihički bio najstabilniji u odlučujućim trenucima (spasao svih šest brejk loptu), napravio je samo osam neiznuđenih grešaka (Francuz 37) i neumoljivo iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mali pad Conge u finišu oba seta. U polufinalu Nadal će igrati sa Novakom Đokovićem, a Conga je izgubio šanse za plasman na Masters, pa će na završnom turniru igrati Fernando Verdasko.

Prema očekivanjima, Francuz je bio znatno agresivniji i pokušavao je da diktira ritam. U tome je uglavnom i uspevao, ali inicijativa u poenu protiv Nadala ne garantuje i osvajanje istog, pogotovo protiv Nadala u jednom od najboljih izdanja, kako je bilo danas.

Španac je, za razliku od meča sa Almagrom, stajao za nijansu bliže liniji i kombinovao ofanzivni i defanzivni stil igre (28 ’vinera’, samo devet manje od Conge), što je donosilo uspeh.

U završnici oba seta Nadal je napravio brejk, pre svega zahvaljujući strpljivoj igri i, u tim trenucima, orijentisanju na čekanje greške protivnika.

Nadal je tako četvrti put u pet susreta savladao Congu i nastavio pohod ka 37. tituli u karijeri. Ukoliko Španac trijumfuje u Parizu, biće mu to 16. trofej na turnirima iz Serije 1000 (Masters turnirima), čime bio se izjednačio sa Rodžerom Federerom.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.