Petak, 13.11.2009.

19:07

Nadal dobio Congu za polufinale

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Francuza Žo-Vilfrida Congu sa 7:5, 7:5 u četvrtfinalu turnira iz Serije 1000 u Parizu.

Izvor: B92

Default images

Meč je trajao 1 čas i 51 minut. Nadal je psihički bio najstabilniji u odlučujućim trenucima (spasao svih šest brejk loptu), napravio je samo osam neiznuđenih grešaka (Francuz 37) i neumoljivo iskoristio mali pad Conge u finišu oba seta. U polufinalu Nadal će igrati sa Novakom Đokovićem, a Conga je izgubio šanse za plasman na Masters, pa će na završnom turniru igrati Fernando Verdasko.

Prema očekivanjima, Francuz je bio znatno agresivniji i pokušavao je da diktira ritam. U tome je uglavnom i uspevao, ali inicijativa u poenu protiv Nadala ne garantuje i osvajanje istog, pogotovo protiv Nadala u jednom od najboljih izdanja, kako je bilo danas.

Španac je, za razliku od meča sa Almagrom, stajao za nijansu bliže liniji i kombinovao ofanzivni i defanzivni stil igre (28 ’vinera’, samo devet manje od Conge), što je donosilo uspeh.

U završnici oba seta Nadal je napravio brejk, pre svega zahvaljujući strpljivoj igri i, u tim trenucima, orijentisanju na čekanje greške protivnika.

Nadal je tako četvrti put u pet susreta savladao Congu i nastavio pohod ka 37. tituli u karijeri. Ukoliko Španac trijumfuje u Parizu, biće mu to 16. trofej na turnirima iz Serije 1000 (Masters turnirima), čime bio se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: