Mrak prekinuo meč Troickog i Mareja, 2:2 u setovima!

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrak prekinuo meč Troickog i Mareja, 2:2 u setovima!

Srpski teniser Viktor Troicki i Škot Endi Marej igrali su meč osmine finala Rolan Garosa koji je kod rezultata 2:2 u setovima (6:4, 6:4, 3:6, 2:6) prekinut zbog mraka, a biće nastavljen u utorak.

Troicki je u prvom gemu napravio brejk koji je iznenadio Mareja, te Škot u drugom nije ni mogao da pruži dostojniji otpor.

Za nepunih 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minuta postojao je samo jedan igrač na terenu, a publika naklonjena Mareju mislila je da nije zalečio povredu jer se kretao očajno.

Troicki je ređao vinere i imao je 5:0 a onda se dogodio totalni preokret u priči. Kao da je mislio da je rešio pitanje seta, Viktor je stao, dozvolio Mareju da vrati prvi brejk, a zatim i da na svoj servis smanji na 5:2.

Marej je dizao nivo igre a Troickom su njegove dubinske lopte kao i paralele pravile velike probleme. I sledeća dva gema dobio je Marej, a onda je posle 5:4 imao dve brejk lopte za 5:5.

Nije delovalo da Troicki u tom trenutku može do seta ali je na njegov drugi servis Marej poslao lopticu u veliki aut što je ispratio lomljenjem reketa.

Znao je Viktor da je to bio pravi trenutak za veliku agresivnost u igri i brzo je stigao do 6:4.

U drugom setu nisu viđena dva različita poluvremena već su oba tenisera igrala mnogo sličnije, kvalitetnije.

Marej je na 2:2 zabeležio brejk, a zatim i servis gem za 4:2 i činilo se da će Viktor teško anulirati ovu razliku.

Međutim, srpski teniser pokazao je da je zasluženo u osmini finala i da može i dalje od nje.

Nanizao je četiri gema, ostvario dva brejka, ponovo iznervirao Škota kao i u prvom setu i stigao do velikih 2:0 u setovima.

Treći set predstavljao je Mareju sve ili ništa pa je s razlogom igrao "na ivici" boreći se kao nikada u ovom meču za svaki poen.

Do sedmog gema bilo je izjednačeno, a onda je Škot odličnim servisima i forhendima vezao dva gema, da bi u devetom smanjio prednost Troickog na 2:1 u setovima.

Četvrti set u potpunosti je pripao Mareju koji je popravio servis, imao je više vinera, manje grešaka i vešto je kontrolisao dešavanja na terenu u pravcu petog seta.

Viktor je igrao dobro do četvrtog gema (imao je 2.1) kada je Marej preokrenuo i do kraja seta vodio glavnu reč na terenu.

Sudija i organizatori doneli su odluku da posle dva časa i 51 minuta zbog mraka prekinu meč koji će biti nastavljen u utorak.

Povezane vesti: Marej trenirao pred meč sa Troickim, povreda ga i dalje muči Rolan Garos (9. dan): Troicki u osmini finala, Zimonjić u mešovitom dublu Marej povređen, moguća predaja Troickom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.