Medvedev: Ne mogu da igram 35 turnira godišnje

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Ne mogu da igram 35 turnira godišnje

Ruski teniser Danil Medvedev neočekivano je poražen već na startu Mastersa u Parizu.

Od njega je bio bolji Francuz Žeremi Šardi, 4:6, 6:2, 6:4, a finalisti US Opena to je bio prvu poraz na startu turnira još od turnira u Štutgartu u junu.

Medvedev, koji je ove sezone osvojio četiri titule i igrao sjajno od završetka Vimbldona do kraja ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca, kaže da je pomalo bio ljut na sebe zbog poraza.

"U početku sam bio ljut na sebe, jedno 10 do 15 minuta, ali onda sam shvatio da je takav život, nekad pobediš, nekad izgubiš. To je sport. Svi znamo da Žeremi može da odigra dobro. Šteta je samo što sam propustio toliki broj prilika za brejk (1/15). Možemo da razgovaramo i o mom forhendu ili bekhendu... Imao sam šanse. On je svoje iskoristio i to je napravilo razliku", kaže Medvedev.

On je svestan da su odlučile nijanse.

"Ponekad su vam dve iskorišćene brejk lopte od 20 dovoljne da pobedite. Nije prvi put da mi se ovo dešava, verovatno da nije ni poslednji. To je đivot. Strah me je od poraza jer mrzim da gubim. Sada je sve to iza mene", dodao je Moskovljanin.

On se prijavio da u februaru igra na turniru u Roterdamu, ali mnogi su primetili da je posle Šangaja preskočio turnire u Moskvi i Beču. Da li mu je to poremetilo pobednički ritam, druga je priča. On smatra da nije.

"Da li mi je to poremetilo ritam? Možda i jeste, ali ne mogu da igram 35 turnira godišnje. Morate da radite prave stvari da sačuvate svoje telo. Mislim da smo napravili dobar izbor", zaključio je Medvedev.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAKON NEOČEKIVANE ELIMINACIJE NA STARTU MASTERSA U PARIZU! Medvedev: Imam strah od poraza, jer mrzim da gubim!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2019

Ruski teniser Danil Medvedev neočekivano je poražen već na startu Mastersa u Parizu od domaćeg tenisera Žeremija Šardija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.