Šardi izbacio Medvedeva, ispao i branilac titule u Parizu

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šardi izbacio Medvedeva, ispao i branilac titule u Parizu

Mečevima u utorak kompletirano je prvo kolo mastersa u Parizu i odigrana su četiri duela druge runde, a viđena su dva velika iznenađenja. Najveće je napravio Žeremi Šardi, koji je eliminisao četvrtog igrača planete Danila Medvedeva.
Šardi je odigrao sjajno u "Bersiju" i slavio posle preokreta, rezultatom 4:6, 6:2, 6:4.

Tako je prekinuo fantastičnu seriju Rusa, koji je dominirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prethodnih meseci i sprečio ga da napadne prvo mesto na svetu.
Takođe, poslednji masters u sezoni ostao je bez branioca titule – Karen Hačanov je poražen od Jan-Lenarda Štrufa, takođe u tri seta.
Štruf je eliminisao Rusa sa 7:6 (7-5), 3:6, 7:5 i, nakon samo sedam dana na osmoj poziciji, Hačanov će pasti na 16. mesto na ATP listi.
S druge strane, Austrijanac u trećem kolu čeka boljeg iz meča Žo-Vilfrid Conga – Mateo Beretini.
Tejlor Fric je svoj 22. rođendan proslavio pobedom nad sunarodnikom Fransesom Tijafoom (7:6 (8-6), 3:6, 6:4), Kajl Edmund je sa 6:4, 6:3 eliminisao Ričardasa Berankisa, dok je Žil Simon predao meč Denisu Šapovalovu posle samo četiri odigrana gema.
Fric će sada igrati protiv Stefanosa Cicipasa,
Radu Albot je u dva taj-brejka bio bolji od Andreasa Sepija i plasirao se u treću rundu, a Grigor Dimitrov je napravio preokret protiv Iga Ambera – 4:6, 6:1, 6:2.
U poslednjem meču Aleksander Zverev nije imao problema sa Fernandom Verdaskom i pobedio je 6:1, 6:3.
Kompletne rezultate prvog i parove drugog kola pogledajte OVDE.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dolijao i Medvedev, ekspresna eliminacija u Parizu!

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2019, 01:05

Morao je i njegovoj seriji da dođe kraj...Najbolji ruski teniser Danil Medvedev je na ulasku u finiš tekuće sezone bio u najboljoj formi...Posle poraza u uzbudljivom finalu US opena od Rafaela Nadala, briljirao je u Sankt Petersburgu i Šangaju, gde je osvojio titule i nanizao ukupno devet uzastopnih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.