Maratonska osveta Čilića

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maratonska osveta Čilića

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US opena nakon četiri sata i 13 minuta igre sa Žilom Simonom. Francuza je juče pobijedio rezultatom 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel, dosadašnja četiri dobio je Simon, a među njima su dva koja je dobio u pet setova na grend slemovima. Francuz je nakon maratona slavio na ovogodišnjem Australijen openu, te na Vimbldonu 2007. godine.

"Ovo je veoma važna pobjeda za mene i odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se osjećam. Znao sam da se Žil neće lako predati i bitno je što sam ostao koncentriran do kraja. Na početku petog seta sam spašavao brejk loptu, ali onda sam do kraja meča odigrao odlično", rekao je Čilić (14. nosilac).

Protivnik u trećem Čilićevom četvrtfinalu na US openu (to mu je najbolji plasman) biće Čeh Tomaš Berdih (6), kojeg je savladao tri puta u osam međusobnih mečeva.

"Tomaš je veoma opasan igrač, ali nije nepobjediv. Igra dobro cijele godine. Uvijek tjera protivnika da igra svoj najbolji tenis i nadam se da ću odigrati dobro. Poboljšao sam igru i ako budem dobro servirao, mogu dobiti svakoga", istakao je hrvatski teniser.

Berdih je imao mnogo lakši posao u četvrtom kolu. Savladao je Austrijanca Dominika Tiema rezultatom 6:1, 6:2, 6:4. Pobjede su devetog dana grend slema u Njujorku ostvarili i Švajcarac Rodžer Federer (2) i Francuz Gael Monfis (20) koji će se sastati u četvrtfinalu. Federer je bio bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta (17) i slavio je 6:4, 6:3, 6:2 za deseto četvrtfinale US opena u posljednjih 11 godina, dok je Monfis iz takmičenja izbacio Bugarina Grigora Dimitrova (7) pobjedom od 7:5, 7:6 (6), 7:5.

Kineskinja Šuai Peng i Dankinja Karoline Voznijacki (1) prve su izborile polufinale. Voznijacki je odlično odigrala. Deklasirala je Italijanku Saru Erani (13), a dozvolila joj da osvoji samo jedan gem i to u drugom setu. Vjetar je ometao igru, a bolje se snašla Voznijacki, koja će igrati prvo grend slem polufinale nakon tri godine.

"Bilo je nezgodno igrati zbog vjetra, ali znam kako da se prilagodim takvim uslovima", rekla je danska teniserka i dodala da je na stadionu "Artur Eš" bila nevjerovatna atmosfera.

Eranijeva je istkla da je Voznijacki fizički mnogo jača od nje i dodala:

"Nije mi dozvolila da igram. Nije griješila, a svaki poen bio je dug i to je činilo da se osjećam još lošije fizički. Pokušala sam da promijenim igru u drugom setu, da budem agresivnija, da igram više na mreži, jer me na osnovnoj liniji ubijala."

Odličnu seriju sedamnaestogodišnje Belinde Benčič prekinua je Kineskinja Šuai Peng. Švajcarkinju je pobijedila 6:2, 6:1 i plasirala se u svoje prvo grend slem polufinale u singlu.

"Ovo je nevjerovatan trenutak za mene. Volim tenis, volim da igram, ali teško je ponekad kada razmišljam da se predam i prestanem da igram jer ne znam da li ću uspjeti ili ne. Ali, moji roditelji i trener se uvijek pobrinu da nastavim da se borim i da se nikada ne predam", istakla je Pengova, 39. teniserka svijeta, koja će za plasman u finale igrati sa Karoline Voznijacki.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.