Ljubičić: Ovo mi je nedostajalo

Izvor: B92, 23.Mar.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubičić: "Ovo mi je nedostajalo"

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić u nedelju je u Indijan Velsu osvojio prvi turnir iz Masters serije u karijeri i popeo sa na 13. mesto na ATP listi.

"Bilo je perioda 2005. i 2006. godine kada sam zaista osećao da zaslužujem jednu takvu titulu (iz MS). U Madridu sam imao brejk prednosti u petom setu protiv Nadala, i u Parizu sam izgubio od Berdiha u pet setova... Gledajući generalno na karijeru, osećao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam da mi to nedostaje i fantastičan je osećaj konačno uzeti titulu".

U finalu je Ljubičić odservirao 21 as i pobedio Endija Rodika.

"Titula daje poseban pečat karijeri, u stvari sada sve izgleda bolje. Samo sam razmišljao o narednom meču i sve se odvijalo kako treba”, kaže hrvatski teniser, koji sada ima realne šanse i za plasman na Masters:

"Želim da se borim za učešće u Londonu i da završim u Top 10 još jednu godinu, ali sigurno je da to neće biti lako. Moram da budem realan i da pokušam da 'ukradem’ sedmu ili osmu poziciju od mlađih momaka koji možda budu povređeni ili ne budu igrali konstantno na visokom nivou. Duga sezona je pred nama, ko zna šta će se dogoditi”.

Na turniru u Majamiju Ljubičić je slobodan u prvoj rundi, a u drugoj igra sa boljim iz okršaja dvojice Nemaca – Zimona Grojla i Benjamina Bekera.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.