Ljodra za B92: Agasi otišao, a Novak odigrao najbolji meč

Izvor: B92, 06.Jun.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljodra za B92: Agasi otišao, a Novak odigrao najbolji meč

Mikael Ljodra, nekadašnji francuski teniser, govorio je za B92 o Novaku Đokoviću, saradnji sa Andreom Agasijem, favoritima na Rolan Garosu...

Ljodra je u razgovoru za B92 istakao da u drugoj nedelji Otvorenog prvenstva Francuske možemo očekivati veliku borbu najboljih tenisera na svetu.

Ljodra se prvo dotakao i saradnje između Đokovića i Andrea Agasija o kojoj danima bruji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniski svet.

"Čudno je – Agasi je otišao i Novak je odigrao najbolji meč na turniru. To je zabavno. Dobro je kada početnete takvu saradnju, gde trener postane neko 'veliko ime'. Siguran sam da Andre mnogo toga zna o Đokoviću, ali će biti potrebno neko vreme da se dobro upoznaju. Ako Novak dobije sledeći meč, mislim da Agasi mora da bude tamo", upozorio je Ljodra u razgovoru za B92.

On je kazao da Đoković ipak nije favorit, već da ta uloga pripada Rafaelu Nadalu.

"Prvi favorit je definitivno Rafael Nadal. Igra sjajno, osvojio je titule u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. U Rimu je bio umoran, pa je izgubio od sjajnog igrača kakav je Dominik Tim. Odličan je momak i verujem da će biti blizu da osvoji turnir", dodao je.

"Međutim, tu su Endi Mari i Novak Đoković koji napreduju kako turnir odmiče. Đokoviću je na početku bilo teško protiv Ramos-Vinjolasa, ali se posle toga razigrao i ostvario siguran trijumf. Očekuje nas zanimljiva završnica. Sa tako sjajnim igračima kao što su Endi i Novak morate biti oprezni. Oni su veliki šampioni, imaju mnogo iskustva i, iako nisu izraziti favoriti, njihov tenis će doći. Nadal mora da bude oprezan".

Francuz, koji je nekada bio partner našeg Nenada Zimonjića u dublu, u mogućem polufinalu između Srbina i Španca tek blagu prednost daje 'Biku sa Maljorke'.

"Ako bude došlo do tog duela, biće izuzetno interesantno. Rafa igra stvarno sjajno i pun je samopouzdanja. Ali sa Novakom se nikada ne zna, toliko dobrih mečeva je dobio protiv Nadala. Setimo se 2011. godine, kada mu je 'ušao' u glavu. To je veoma važno za njihove međusobne susrete. Sada je svaki duel drugačiji. Mentalna jačina je veoma važna, ali kada vidite nivo igre na kojem su trenutno, Španac je svakako iznad", zaključio je Ljodra za B92.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Agasi otišao i Novak odmah odigrao najbolji meč u Parizu"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2017

Saradnja Novaka Đokovića i Andrea Agasija i dalje zaokuplja pažnju teniske javnosti. Amerikanac više nije u boksu branioca krune na Rolan Garosu, a nekadašnji francuski as Mikael Ljodra imao je zanimljivo viđenje...- Čudno je, Agasi je otišao i Novak je odigrao najbolji meč na turniru. To je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.