Koreča optimista: Ima još malo vremena za Nadala

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 12:46

Koreča optimista: Ima još malo vremena za Nadala

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da ima još nade da bi Rafael Nadal mogao da zaigra na Rolan Garosu.

Nadal je u petak objavio da neće učestvovati naredne nedelje ni na Mastersu u Rimu, što dovodi ozbiljno u pitanje njegov nastup u Parizu.

Koreča ipak veruje da postoje minimalne šanse i da bi teniser sa Majorke mogao da se prijavi makar za neki turnir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Serije 250, kako bi odigrao neki meč pre dolaska u Pariz.

"Ima još malo vremena. Potrebno je da sačekamo. Razmišljao sam da bi mogao da igra nedelju pred turnir i tako dođe do nekih mečeva. Ipak, nisam očekivao takve vesti za Rim. Bio sam iznenađen i kada se povukao sa Mastersa u Madridu, ali za ovaj turnir, gotovo svi su mislili da bi mogao da igra. Trenira, ali nažalost odgovorio je negativno, što znači da mu treba još vremena", kaže Koreča za Eurosport.

On ne strahuje da manjak mečeva može mnogo da utiče na Nadala na šljaci.

"Mislim da je sposoban da uđe u ritam u svega nekoliko mečeva. Nisam zabrinut igra li ili ne. Više me brine fizički - kako će se oporavljati posle mečeva? Ne od povrede, već od onoga što dolazi posle. Kada ne igrate tako dugo, teško je zbog svega što može da se posle toga dogodi. Nadam se da bi mogao da ima neku pripremu za turnir, jer ako odigra dva ili tri meča na Rolan Garosu oko dva i po ili tri sata... U svakom slučaju, može da se spremi", optimista je Koreča.

Masters u Rimu igra se od 10. do 21. maja, dok Rolan Garos, gde Nadal brani trofej, počinje 28. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novak juri novi rekord u Rimu

Izvor: B92, 06.Maj.2023

Novak Đoković imaće jedinstvenu priliku naredne nedelje u Romu...Svetski broj jedan ima odličnu šansu da obori još jedan rekord u svetu tenisa, a reč je o broju plasmana u četvrtfinale na jednom masters turniru...Naime, Đoković je tokom cele karijere bio veoma uspešan na turniru u Rimu, jer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.