Kecmanović dobio priznanje najboljeg juniora: Nadam se da ću to ponoviti i u profesionalnom tenisu

Izvor: Press, 07.Jun.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecmanović dobio priznanje najboljeg juniora: Nadam se da ću to ponoviti i u profesionalnom tenisu

Dok je primao nagradu Miomir se na bini zahvalio Đokoviću, Tipsareviću, Troickom, Zimonjiću i ostalim našim igračima za sve što su učinili za tenis.
foto: novosti.rs
MIOMIR Kecmanović (1) nezadrživo ide ka završnici juniorskog Rolan Garosa u Parizu. U drugom nastupu u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naš 17-godišnji as savladao je Muhameda Alija Belalunu iz Tunisa sa 6:2, 6:1. U trećem kolu ide na Duarte Valea iz Portugalije, 16. nosioca turnira.
Mladi teniser je u sjajnoj formi stigao na svoj poslednji juniorski grend slem, pošto je prethodne nedelje nastupio u dva finala ITF turnira u Antaliji. U prvom je slavio i osvojio još jedan profi pehar, a u drugom mu je izmakla titula. Kecmanović je proglašen za svetskog šampiona u juniorskoj konkurenciji za 2016. Srbinu je tim povodom juče uručeno priznanje na ITF večeri, istovremeno sa drugim laureatima, među kojima su bili Endi Marej i Anželik Kerber.
- Izvanredan osećaj, pogotovo što sam prvi junior iz Srbije koji je dobio ovo priznanje - rekao je Kecmanović posle uručenja trofeja.
Nada srpskog tenisa je istakao da mu je izuzetna čast što nastavlja tradiciju koju su dugi niz godina držali Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Đoković.
- Nadam se da ću to da ponovim i u profesionalnom tenisu - poručio je sinoć Kecmanović.
INSPIRACIJA
PRIMAJUĆI nagradu, Kecmanović se na bini zahvalio Novaku, Janku, Viktoru, Filipu, Nenadu i ostalim našim igračima za sve ono što su učinili za tenis u Srbiji i inspirisali mnogo dece da se bave ovim sportom.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kecmanović nastavlja da "melje" rivale

Izvor: B92, 07.Jun.2017

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović lako se plasirao i u četvrtfinale juniorskog Rolan Garosa...Kecmanović je u osmini finala ubedljivo savladao Portugalca Duartea Valea sa 6:1, 6:4 za 70 minuta igre...Talentovanog Srbina u narednom kolu RG čeka duel sa Brazilcem Tijagom Sejbotom Vajldom...Brazilac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.