KAO NEKADA: Novak SRUŠIO Lopeza i primakao se odbrani trona u Madridu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO NEKADA: Novak SRUŠIO Lopeza i primakao se odbrani trona u Madridu! (FOTO)

Naš najbolji teniser igraće u četvrtfinalu protiv Kei Nišikorija, osmog tenisera sa ATP liste.

Meč osmine finala Mastersa u Madridu, Novak Đoković- Felisijano Lopez, pripao je našem asu, koji je slavio rezultatom  2:0 (6:4,7:5) . Susret je kasnio 36 minuta zbog kiše, pri čemu je organizator morao da aktivira pokretni krov iznad stadiona.

KAKAV POČETAK MEČA SA LOPEZOM: Novače, hoćemo da uđemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutra?

Ako Novak dobije Lopeza, u četvrtfinalu Mastersa u Madridu igraće protiv starog znanaca (FOTO)

1-1. Opening set pic.twitter.com/jRA0cW7XdP

— Live Tennis (@livetennis) May 11, 2017

Najbolji srpski teniser je dobro otvorio meč poveo 1:0, zatim Lopez izjedančuje, pa je naš as ponovo poveo za poen i tako se igralo do kraja seta, koji je pripao svetskom reketu broj dva. Novak je bio siguran na servisu 2:1, ali Španac je odmah uzvratio i nastavljena je rezultatska klackalica (3:3). Potom je bilo 4:3 za Novaka pa novo poravnanje rezultata Lopez as udarcem.

Djokovic sınırları zorluyor ⚡pic.twitter.com/EpAl1HAVEA

Kod 5:4 izgledalo je da više neće biti neizvesnosti, ali Španac je pružio žestok optpor u poslednjem gemu prvog seta, poveo 30:0, ali je Đoković agresivnom igrom stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

SET #Djokovic!

The Serb needs 39mins to break for the opening set 6-4. pic.twitter.com/rfTFUSt75M

— Live Tennis (@livetennis) May 11, 2017

U drugom setu Novak je poveo 1:0 u gemovima, Lopez je izjednačio, pa je bilo 2:1 za našeg asa, koji je dobio furiozno (15:0, 30:0, 40:0), ali agresivni Lopez ponovo sustiže Noleta (2:2). S druge strane, Srbin, ponovo na ubedljiv način, sigurnim servisom stiže do nove prednosti 3:2, bez izgubljenog gema. Ali isti scenario se nastavlja, Španac odgovara za 3:3. Naredni gem pripao je Novaku, dobro ga je otvorio i stigao do 40:0, a onda je rival imao dva uspešna poena, da bi Nole sve završio sa 40:30.

I po ko zna koji put je protivnik uspostavio egal situaciju na terenu (4:4), ali Đokoviće je posle velike borbe poveo 5:4 i dali treba ponavljati Lopez odmah stiže rutinski da uzvrati - 5:5... Lopez je vodio 30:0, a Đoković je sjajnom igrom izjednačio na 30:30 i poveo 40:30 i osvojio veoma važan gem - 6:5!

Very tense game, but the defending champion holds to put himself within a game of victory.

6-5 on Manolo Santana. pic.twitter.com/VkdI146y9I

— Live Tennis (@livetennis) May 11, 2017

Potom je usledila žestoka borba u odlučujućem gemu, sa mnogo preokreta, ali Novak je odigrao u velikom stilu kada je bilo najpotrebnije i slavio sa 7:5!

ATP MADRID: Nadal je u trećem kolu, sad ga čeka OPASAN igrač (FOTO)

Đoković će u četvrtfinalu da igra protiv Kei Nišikorija, osmog tenisera sa ATP liste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.