Jelena posle uzbudljivog maratona u polufinalu Dubaija

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena posle uzbudljivog maratona u polufinalu Dubaija

Jelena Janković je uspela da se plasira u polufinale turnira u Dubaiju nakon što je u vrlo uzbudljivom meču prepunom preokreta uspela da savlada Samantu Stosur sa 6:3, 5:7, 7:6 (4).

Srpska teniserka je odigrala još jedan naporan meč nakon pobede nad Kajom Kanepi i posle skoro tri sata igre došla je do trijumfa nad Australijankom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Jelena je u prvom setu koliko toliko čuvala servis pruživši Stosurovoj samo jednu brejk priliku koju je Australijanka uspešno iskoristila. Ipak, srpska teniserka je ozbiljnije napadala servis pete igračice sveta i iz šest šansi uspela je da dva puta dođe do brejka, a zatim i do prvog seta - 6:3.

Pad koncentracije doveo je do razmene brejkova na startu drugog seta, ali je Stosur uspela da dođe do još jednog i dođe u situaciju da servira za set (5:3). Jelena je i četvrti put na meču slomila servis protivnice i zatim uz malo problema osvojila sledeći gem za izjednačenje na 5:5. Ipak, Australijanka je uspela da veže dva gema i iskoristi tek četvrtu brejk, odnosno set loptu za 7:5 i izjednačenje.

Gubitak drugog seta očigledno je poremetio Jelenu jer je Stosurova serijom od 3:0 došla u situaciju da mirno privede meč kraju, ali se srpska teniserka u svom stilu vratila i stigla do 4:4, a zatim i propustila dve brejk šanse za potpuni preokret.

Gem za gem serija nastavila se do kraja seta pa je odluka o plasmanu u polufinale ostavljena za taj-brejk.

Jelena se pokazala kao psihički jača i vrlo brzo je došla do opipljivije prednost (5:2) što joj je bilo dovoljno da iskoristi drugu meč loptu i herojski izbori plasman u polufinale gde će se sastati sa Karolinom Voznjacki koja je pobedila Šahar Per i vratila se na vrh WTA liste.

Povezane vesti: Janković: Oduševe me ovakve pobede

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.