Jelena bolja od Dokićeve

Izvor: RTS, 01.Sep.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena bolja od Dokićeve

Jelena prebrodila još jednu prepreku. Srpska teniserka Jelena Janković savladala je u drugom kolu Australijanku Jelenu Dokić sa 2:0. Protivnica propustila svoje šanse, Jelena ih iskoristila i slavila. Naredna protivnica je Ruskinja Anastasija Pavljučenkova.

U meču punom preokreta bolje se snašla naša Jelena Janković . Dokićeva je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pružila veliki otpor, stvarala šanse. Međutim, Jankovićeva je bila bolja i pre svega koncentrisanija i na kraju je zasluženo slavila.

Prva je do brejka prednosti stigla Dokićeva. To kao da je probudilo našu teniserku. Zaigrala je angaživanije. Konstantno je pritiskala servis protivnice i u šestom gemu stigla do izjednačenja, a potom i do vođstva od 4:3.

Bol u leđima primorao je našu teniserku da traži medicinski tajm aut. Posle pomoći ukazane van stadiona, Jankovićeva se vratila na teren i nastavila meč. Osvaja dva naredna gema i dobija set sa 6:3.

U drugom setu viđeno je ćak sedam brejkova. Na samom startu Jankovićeva pravi brejk. Međutim Dokićeva uspeva da uzvrati osvoji naredna tri gema. Teniserke razmenjuju po još jedan brejk. Svoj prvi servis u drugom setu naša teniserka osvaja za izjednačenje od 4:4.

Naredni gem doneo je brejk prednosti za Jankovićevu, koja u narednom gemu uspeda da završi meč za konačnih 6:4 u drugom setu.

Naredna protivnica Jelene Janković je Ruskinja Anastasija Pavljučenkova koja je bila bolja od hrvatske teniserke Petre Martić sa 2:1 6:4, 2:6, 6:4.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.