Jelena Janković pobedila u drugom kolu Vanju King

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković pobedila u drugom kolu Vanju King

LOS ANĐELES - Srpska teniserka Jelena Janković je sa 7:5, 6:2 pobedila 98. igračicu sveta Vanju King iz SAD u drugom kolu turnira u Los Anđelesu.

Jelena je posle pobede nad Vanjom King u drugom kolu Los Anđelesa izjavila da se oporavila od povrede noge od koje se lečila poslednjih mesec dana. "Nisam osetila bol, možda sam bila samo malo sporija. Ovo mi je bio prvi meč posle Vimbldona i nije mi bilo lako. Potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da odigram što više mečeva ove nedelje kako bi se vratila u formu", izjavila je Jankovićeva novinarima u Los Anđelesu.

"Imala sam ogromnu želju da osvojim prvi set protiv Vanje King, jer nisam želela da budu odigrana tri seta. Drago mi je što se sve završilo relativno brzo", zaključila je Jankovićeva.

Jankovićeva će igrati protiv 121. teniserke sveta Melinde Cink iz Mađarske, protiv koje je igrala samo 2002. godine, na turniru u Šarlotesvilu i pobedila je sa 2:1. Cinkova je u drugom kolu eliminisala 123. tenisku sveta Olgu Savčuk iz Ukrajine pobedivši je sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:4).

Jelena Janković je prvi nosilac na turniru u Los Anđelesu, a sledeće nedelje će, bez obzira na rezultat na ovom turniru, preuzeti i prvo mesto na svetskoj WTA rang listi.

Turnir u Los Anđelesu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeca overila prvo mesto

Izvor: Kurir, 25.Jul.2008, 08:37

Jelena Janković overila je prvu poziciju na WTA listi, koju će zauzeti od predstojećeg ponedeljka. Srpska teniserka je u drugom kolu turnira u Los Anđelesu pobedila domaću igračicu Vaniju King sa 7:5, 6:2. Lepa vest je što Jelena u meču sa Amerikankom nije imala problem s povredom. Nisam osećala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.