Sve više biciklista u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 22:03

Sve više biciklista u Novom Sadu

Više od 50 hiljada građana u Novom Sadu, povremeno koristi bicikl, a prema zvaničnim podacima, svakodnevno se dvotočkašima prevozi više od 20 hiljada ljudi. Veliki broj uređenih staza i mogućnost subvencionisane nabavke bicikla, samo su neki od razloga, zašto se sve veći broj građana opredeljuje za taj vid prevoza.
Put do posla, škole, treninga ili do banke, kako Novosađani kažu, mnogo je lakše preći biciklom a za samo pola sata biciklom se može stići sa jednog kraja grada na drugi. Prema zvaničnim podacima, u Novom Sadu ima 150 kilometara biciklističkih staza, što ga čini uređenijim od Beograda. U poslednjih 10 godina u izgradnju i rekonstrukciju uloženo je više od 700 miliona dinara.
Povećanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.