JOŠ KORAK DO TROFEJA: Ons Žaber prva finalistkinja Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 00:11

JOŠ KORAK DO TROFEJA: Ons Žaber prva finalistkinja Vimbldona

Posle velika borbe savladala Nemicu Tatjanu Mariju.

Tunišanka Ons Žaber, druga teniserka sveta, prva je finalistkinja Vimbldona. Najbolje rangirana afrička i arapska teniserka u istoriji savladala je danas u polufinalu Nemicu Tatjanu Mariju sa 6:2, 3:6, 6:1 i prvi put u karijeri igraće u finalu nekog grend slem turnira. Meč u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Londonu, na Centralnom terenu, trajao je sat i 43 minuta.

Prethodno je Žaberovoj najbolji rezultat na grend slemovima bilo četvrtfinale Australijan opena iz 2020. godine.

"I am a proud Tunisian woman standing here right now"@Ons_Jabeur is an inspiration 🤩#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/GGo4K5dKgM

Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2022

Tunišanka je ove sezone u Madridu postala prva Arapkinja koja je osvojila WTA turnir serije 1000, a sada će biti prva žena iz arapskog sveta koja će igrati u finalu Vimbldona.

Za prvi grend slem trofej u karijeri Žaberova će se boriti protiv bolje iz duela između Elene Ribakine iz Kazahstana i Rumunke Simone Halep, koji je na programu kasnije danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.