Ibrahim nema ruke, ali igra stoni tenis, i to kako!

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibrahim nema ruke, ali igra stoni tenis, i to kako!

Paraolimpijske igre ne privlače pažnju kao olimpijske, ali se na njima dešavaju zaista neverovatne stvari. Jedna od njih je delo Egipćanina Ibrahima Hamadtoua, koji se takmičio u stonom tenisu a nema nijednu ruku!

Da, dobro ste pročitali. Ovaj fenomenalni sportista je, slobodno možemo reći, nadvladao svoj hendikep nastao posle jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesreće i sudara vozova kada je bio dete, i svoju ljubav i strast ka stonom tenisu pokazao je time što je naučio da ga igra držeći reket među zubima! 
Snimak pokazuje da je Ibrahim veoma dobar i veoma spretan za stolom.
Verovatno se pitate – a kako servira? E, i za taj "problem" je našao rešenje. Nosi samo jednu patiku, da bi mu drugo stopalo bilo slobodno za bacanje loptice prilikom servisa.
Bez obzira na to što je izgubio dva meča na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (od četvrtog igrača sveta, Britanca Veterila, i kasnije od Nemca Roa), četrdesettrogodišnji Ibrahim je šampion. Veliki šampion!

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.