I Nadal siguran

Izvor: RTS, 15.Okt.2009, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Nadal siguran

Prvi favoriti na turniru masters serije u Šangaju Rafael Nadal i Novak Đoković bez većih problema plasirali su se u četvrtfinale, a takmičenje su zbog povreda morala da napuste dvojica tenisera.

Nadal je u poslednjem meču dana pobedio sunarodnika Tomija Robreda sa 6:1, 6:4 i u narednom kolu čeka ga Hrvat Ivan Ljubičić, koji je danas pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Francuza Gaela Monfisa.

Ljubičić je prvi set dobio 6:2, a u drugom je vodio 3:0, kada je Monfis predao meč zbog povrede.

Na isti način do pobede je stihgao i Čeh Radek Štjepanek, koji je protiv Stanislasa Vavrinke vodio sa 3:6, 7:6, 4:2, kada se Švajcarac povredio.

Tako se broj igrača koji su predali mečeve na ovom turniru popeo na sedam, što ozbiljno ugarožava kvalitet turnira na kraju sezone. Najbolji igrači sveta treba još da odigraju turnir masters serije u Parizu i Masters kup u Londonu, a pored ove sedmorice povređenih, iz istih razloga turnir u Šangaju su preskočili i Rodžer Federer i Endi Marej.

Đoković je još jednom potvrdio da se nalazi u odličnoj formi i danas je prilično lako savladao Nemca Rajnera Šutlera sa 6:4, 6:2. Nakon pobede, više je komentarisao veliki broj povreda, nego svoj plasman u četvrtfinale.

"Na kraj sezone u dobroj sam formi zbog toga što se stalno trudim da čuvam i ravnomerno opterećujem organizam. Ne kažem da i ostali to ne rade, ali ja zdravlje uvek stavljam ispred svega, čak i ispred titula. Osnovni cilj mi je da budem zdrav kada jednog dana završim karijeru", rekao je Đoković.

"Naravno da je velika stvar kada u poslu kojim se bavite ostvarite najveće uspehe, ali šta to sve vredi ako posle tridesete, kada završite karijeru, imati ogromne probleme sa kolenima i leđima, kao što je to slučaj sa većinom tenisera", kaže srpski teniser.

Za ulazak u polufinale Đoković će sutra igrati protiv desetog igrača sveta Francuza Žila Simona, koji je u drugom kolu pobedio Viktora Troickog.

Đoković i Simon do sada su se sastajali četiri puta i tri meča je dobio naš teniser. Francuz je bio uspešniji u prvom međusobnom susretu, prošle godine u Marselju, a potom je Đoković nanizao tri pobede - u Šangaju prošle i u Dubaiju i Sinsinatiju ove godine.

Za razliku od Nadala i Đokovića, peti nosilac Francuz Žo Vilfred Tsonga nije uspeo da stigne do četvrtfinala, pošto ga je danas neočekivano lako pobedio Šveđanin Robin Soderling sa 6:3, 6:3.

Pezultati:

(1) Rafaeln Nadal (Španija) - (14) Tomi Robredo (Španija) 6:1, 6:4

Felisijano Lopez (Španija) - Jirgen Melcer (Austrija) 5:7, 7:6 (7:3), 6:1

(2) Novak Đoković (Srbija) - Rajner Šitler (Nemačka) 6:4, 6:2

Ivan Ljubičić (Hrvatska) - (11) Gael Monfis (Francuska) 6:2, 3:0 predaja

(9) Robin Soderling (Švedska) - (5) Žo Vilfred Tsonga (Francuska) 6:3, 6:3

(13) Radek Štjepanek (Češka) - Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 3:6, 7:6 (7:5), 4:2 predaja

(6) Nikolaj Davidenko (Rusija) - (10) Fernando Gonzales (Čile) 6:3, 7:5

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2009

ŠANGAJ - Prvi favoriti na turniru masters serije u Šangaju Rafael Nadal i Novak Đoković bez većih problema plasirali su se u četvrtfinale, a takmičenje su zbog povreda i danas morala da napuste dvojica tenisera...Nadal je u poslednjem meču dana pobedio sunarodnika Tomija Robreda sa 6:1, 6:4 i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.