Nadal u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal u četvrtfinalu

ŠANGAJ - Prvi favoriti na turniru masters serije u Šangaju Rafael Nadal i Novak Đoković bez većih problema plasirali su se u četvrtfinale, a takmičenje su zbog povreda i danas morala da napuste dvojica tenisera.

Nadal je u poslednjem meču dana pobedio sunarodnika Tomija Robreda sa 6:1, 6:4 i u narednom kolu čeka ga Hrvat Ivan Ljubičić, koji je danas pobedio Francuza Gaela Monfisa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ljubičić je prvi set dobio 6:2, a u drugom je vodio 3:0, kada je Monfis predao meč zbog povrede.

Na isti način do pobede je stigao i Čeh Radek Stepanek, koji je protiv Stanislasa Vavrinke vodio 3:6, 7:6, 4:2, kada se Švajcarac povredio.

Povrede tenisera obeležile turnir

Tako se broj igrača koji su predali mečeve na ovom turniru popeo na sedam, što ozbiljno ugrožava kvalitet turnira na kraju sezone. Najbolji igrači sveta treba još da odigraju turnir masters serije u Parizu i Masters kup u Londonu, a pored ove sedmorice povređenih, iz istih razloga turnir u Šangaju su preskočili i Rodžer Federer i Endi Marej.

Za ulazak u polufinale Đoković će sutra igrati protiv desetog igrača sveta Francuza Žila Simona, koji je u drugom kolu pobedio Viktora Troickog.

Za razliku od Nadala i Đokovića, peti nosilac Francuz Žo Vilfred Conga nije uspeo da stigne do četvrtfinala, pošto ga je danas neočekivano lako pobedio Šveđanin Robin Soderling sa 6:3, 6:3.

Današnji rezultati:

Felisijano Lopez (Španija) - Jirgen Melcer (Austrija) 5:7, 7:6 (7:3), 6:1

(2) Novak Đoković (Srbija) - Rajner Šutler (Nemačka) 6:4, 6:2

Ivan Ljubičić (Hrvatska) - (11) Gael Monfis (Francuska) 6:2, 3:0 predaja

(9) Robin Soderling (Švedska) - (5) Žo Vilfred Conga (Francuska) 6:3, 6:3

(13) Radek Stepanek (Češka) - Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 3:6, 7:6 (7:5), 4:2 predaja

(6) Nikolaj Davidenko (Rusija) - (10) Fernando Gonzales (Čile) 6:3, 7:5

(1) Rafaeln Nadal (Španija) - (14) Tomi Robredo (Španija) 6:1, 6:4
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.