Goran Đoković: Za mene je Srbija open kao Vijetnam

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Maj.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Đoković: Za mene je Srbija open kao Vijetnam

Simbolika ili slučajnost ali kada je u pitanju tenis, „plavo“ je aktuelna tema. Plava šljaka je u Madridu, a Plavi voz na dorćolskom keju u Beogradu. Tradicija Srbija opena i vožnja Titovim vozom do Topčidera je užitak koji evocira na neka druga vremena. Bolja ili ne, ali u svakom slučaju nešto potpuno retro u današnje vreme.

Ono što je itekako aktuelno, jeste završnica četvrtog ATP turnira u glavnom gradu. Još >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dan deli nas od ceremonije proglašenja novog šampiona, zatvaranja turnira i uplovljavanja u neke nove planove.
Za Gorana Đokovića, direktora Srbija opena, već sada može da se kaže da je uspeo da besprekorno organizuje  turnir iz serije 250.
– Igrači koji su se ove godine predstavili Beograđanima su poznata imena u svetskom tenisu. Gledali smo kvalitetne mečeve, zadovoljan sam odzivom publike, posebno u večernjim terminima, imali smo puno lepih akcija, naročito je onaj teniski performans na mostu preko Ade bio pravi spektakl – sumira utiske Đoković. – Bilo je lepo vreme, mnogo viđenih ljudi prošlo je kroz naš centar, ugostili smo poznate ličnosti, decu iz UNICEF-a, Banjaluke i pokušali još jednom da budemo najbolji mogući domaćini. Na kraju krajeva, dobro je da vidimo i gde smo bez Noleta.
Šta možemo da očekujemo od narednih turnira jer je evidentno da mora nešto da se menja?
– Ako želimo da turnir opstane, i država bi morala da prepozna taj momenat . Ni mi ne možemo previše i treba nam pomoć kako bi možda i Tito rekao „kroz društvenu zajednicu“ – duhovito je pokušao da objasni Goran Đoković dok smo se klackali čuvenim vozom prugom pored keja i pili osvežavajuće napitke.– Samo 32 zemlje imaju čast da organizuju ATP turnire i mi smo među njima. Moramo da učinimo sve kako bi to nastavili jer ako odustanemo teško je vratiti se. Nema govora da se naša porodica na ovaj način bogati, jer za mene je svaki Srbija open kao Vijetnam. Važno je da istaknem da su svi naši sponzori zadovoljni saradnjom i to dovoljno govori o našim naporima da se izborimo sa svim problemima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.