Počela priprema predstave Ogovaranje niškog pozorišta, Beoarta i Narodne biblioteke Budve

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2024, 10:09

Počela priprema predstave "Ogovaranje" niškog pozorišta, Beoarta i Narodne biblioteke Budve

Priča u kojoj nema glavnog junaka i koja se sastoji od ogovaranja, mitova i izmišljotina savremenika Bogoboja Rucovića, glumca Narodnog pozorišta Beograd s početka 20. veka, biće premijerno izvedena 31. avgusta u Budvi u koprodukciji Narodne biblioteke Budve, Beoarta i Narodnog pozorišta Niš. U niškom teatru su počele čitajuće probe predstave Ogovaranje Nebojše Romčevića.
Predstava, čiju režiju i adaptaciju teksta potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, nema glavnog junaka jer o Bogoboju Rucoviću pričaju njegovi savremenici koji izmišljaju njegov život i pozorišnu biografiju.
Njegove kolege, savremenici, žene, ljubavnice sa njim, a bez njega, igraju četiri Šekspirove tragedije koje je...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.