Gofan pripretio, ali nedovoljno za Čilića

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gofan pripretio, ali nedovoljno za Čilića

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je u tri seta savladao Belgijanca Davida Gofana 7:6, 6:2, 6:4.

Videlo se na sedmom nosiocu trag zamora od meča iz prethodne runde koji je završen tek posle četiri sata u tri posle ponoći. Posebno se to videlo na servisu Čilića, a to je Gofan iskoristio da prvi dođe do brejka već u prvom gemu. Belgijanac je držao do finiša seta brejk prednosti i dobio priliku da servira za set. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nije uspeo da dođe do set lopte i Čilić je napravio brejk za 5:5. Taj brejk je odlučivao, a utisak je da je tu prelomljen meč. Bilo je mnogo preokreta, Čilić je vodio 5:2, ali je Gofan došao do 5:5. Ipak, na kraju je Hrvat imao jače živce i dobio prvi set.

Ovakav kraj prvog seta dao je krila Čiliću, iako je opet izgubio prvi servis gem. Ipak je uzeo dva i poveo 3:1, a u šestom gemu je odbranio dve brejk lopte. Na krilima toga je napravio brejk u sedmom gemu, a u narednom je uspeo da privede set kraju iako se i tada suočavao sa dve brejk lopte. U trećem setu bilo je mnogo manje brejk prilika, a Čilić je iskoristio drugu u petom gemu i napravio odlučujući brejk. Gofan je mogao da uzvrati u 10. kada je Hrvat servirao za meč, ali nije iskoristio jedinu brejk šansu i omogućio šampionu iz 2014. da iskoristi treću meč loptu.

Čilić se u četvrtfinalu sastaje sa Keiom Nišikorijem, sa kojim je igrao finale 2014. pošto je Japanac bio bolji od Filipa Kolšrajbera.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.