US Open - Novak nezadrživ, čekamo Federera!

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open - Novak nezadrživ, čekamo Federera!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je danas bez izgubljenog seta savladao Žoaa Souzu.

Šesti nosilac na poslednjem Grend slem turniru sezone plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) savladao Portugalca Žoaa Souzu.

Novak Đoković je još jednom morao da odrađuje posao po teškom vremenu i to je u određenim momentima napravilo probleme srpskom teniseru.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << teških uslova za igru Novak je naspram sebe imao i raspoloženog rivala koji je pokazao najbolju partiju u mečevima sa srpskim teniserom.

Đoković je prvi set dobio rutinski, sa dva brejka u trećem i devetom gemu završio je posao za nepunih 40 minuta i napravio dobar uvod jer je nastavak meča doneo mnogo iskušenja.

Tokom drugog seta Žoao Souza odigrao je odličan tenis. Prvi je stigao do brejka ali je Nole na vreme uzvratio i dodao gas u finišu čime je praktično prelomio meč.

U pauzi između drugog i trećeg seta Novak je na kratko otišao do svlačionice, a već nakon prvog gema obavestio je sudiju da želi pomoć doktora.

Po završetku trećeg gema trećeg seta Novak se povukao u svlačionicu, ali nakon iskorišćenog medicinskog tajmauta nije bilo jasno u čemu je problem i šta ga je mučilo.

Baš kao i u drugom setu Đoković u završnici dodaje gas, u osmom gemu vezuje četiri savršene bekhend paralele i pravi brejk. Na kraju ritinski dovršen posao i trijumf koji Novaka vodi u četvrtfinale do potencijalnog duela sa Federerom.

Ukoliko Švajcarac savlada Džona Milmana u četvrtfinalu US Opena gledaćemo novi teniski klasik između Švajcarca i Srbina.
Pogledaj vesti o: US Open,   Novak Đoković

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.