Sousa nema leka za Noleta, novo četvrtfinale US Opena

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sousa nema leka za Noleta, novo četvrtfinale US Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je u tri seta savladao Portugalca Žoaoa Souzu 6:3, 6:4, 6:3.

Posle prva dva gema gde su oba igrača bez izgubljenog poena odbranila svoje servisa, u trećem se već razvila borba na servis Souse. Novak je iskoristio drugu brejk loptu i došao do prednosti. Nju je uspešno držao dobrim servisom, a onda je u devetom gemu napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << još jedan brejk i to sa nulom, čime je za svega 38 minuta došao do prvog seta.

Ipak, Portugalac je na početku drugog seta pokazao da je žilav protivnik i da se neće lako predati. U trećem gemu je zahvaljujući Novakovim greškama, posebno smečom koji je završio u mreži, došao do tri brejk lopte, a Srbin mu je olakšao posao jer je odservirao duplu servis grešku i Sousa je poveo 2:1. Međutim, kao i mnogo puta u karijeri, Đoković je uključio dugme "reset" i u narednom gemu odigrao kao da se ništa nije dogodilo. Vrlo lako je došao do dve brejk lopte i već prvu iskoristio za 2:2. Od tada su obojica sigurno servirali, nije bilo brejk lopti, sve do 10. gema. Do nje je došao Đoković i odmah ju je iskoristio za novi brejk, koji je ujedno označio i osvajanje drugog seta. Na ovaj način Srbin je produžio seriju protiv Souse od 13 uzastopno osvojenih setova.

Novak je u trećem setu došao do vođstva od 2:1, posle čega je zatražio medicinsku pomoć. Lekar je došao na teren i izvadio stetoskop, ali je pregled ipak obavljen u svlačionici, posle čega je meč ubrzo nastavljen. Odlučujući trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Đoković napravio brejk i potom servirao za meč i plasman u četvrtfinale US Opena.

Đoković nastavlja sa sjajnom serijom u Njujorku, pošto je od 2007. konstantno dolazio bar do četvrtfinala, izuzev prošle godine kada nije ni učestvovao. Žoao Souza ni u petom meču nije uspeo protiv Đokovića da uzme niti set, tako da je u setovima 14:0 za Đokovića. Najbolji srpski teniser u četvrtfinalu čeka pobednika meča Federer - Milman.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

US Open - Novak nezadrživ, čekamo Federera!

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je danas bez izgubljenog seta savladao Žoaa Souzu...Šesti nosilac na poslednjem Grend slem turniru sezone plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) savladao Portugalca Žoaa Souzu...Novak...

Nastavak na Sportske.net...

Đoković preko Soze do četvrtfinala US Opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon što je savladao Portugalca Žoaa Sozu...Nakon nešto više od dva časa igre, Đoković je slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3...U četvrtini finala US Opena, Đoković će se sastati sa Švajcarcem Rodžerom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sousa: Preduga je bila Novakova pauza

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018, 08:13

Novak Đoković lako je u tri seta savladao Žoaoa Sousu na putu ka četvrtfinalu US Opena. Ipak, Portugalac smatra da je dvostruki šampion US Opena napravio predugu pauzu između drugog i trećeg seta...- Nisam srećan što je pauza bila toliko duga (šest minuta), ali takvo je pravilo. Ima pravo na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.