Gaske: Novak igra savršeno

Izvor: B92, 29.Maj.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaske: "Novak igra savršeno"

Rišar Gaske pričao je na konferenciji za novinare nakon duela četvrtog kola više o Novaku Đokoviću nego o svojoj igri.

Francuz je rekao da Novak igra neverovatan tenis, i da on nije mogao da isprati taj ritam, posebno jer je bio iscrpljen od duela sa Belučijem.

"On igra brzo. Ravni udarci koje šalje iz riterna stavljaju veliki pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vas. Ja nisam bio fizički dobar kao pre dva dana protiv Belučija, u prethodna dva meča potrošio sam puno energije."

„Bilo je veoma teško, on udara lopticu jako, hvata je u penjanju pa zbog toga nemate puno vremena da se namesite na udarac", rekao je Gaske.

Gaske je u ovom meču veoma teško dolazio do brejk lopti, imao ih je tri i to u jednom gemu.

„Kao što sam rekao, veoma je brz. Igrali smo na veoma brzim terenima i ranije, ali danas je zaista bilo brzo, loptice su letele po terenu, što je bilo iznenađujuće. On sjajno kontroliše udarce, hvata lopticu veoma rano i kao što sam rekao nisam imao dovoljno energije. Ali, on zaista neverovatno udara lopticu, njegovi riternovi su fantastični pa zbog toga zaista nemate lake poene."

Na kraju, Gaske je prokomentarisao i šta izdvaja Đokovića od ostalih tenisera ove godine.

„On je veoma jak, uvek, nikada ne pada u igri, zaista igra savršeno. Ovo je bio meč gde nisam smeo da pravim greške, a ujedno sam morao i da igram agresivno, što je veoma teško. Nemate vremena da dišete, loptice koje šalje su veoma dobre, a njegov bekhend je neverovatan", iskreno je rekao Gaske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.