Ferer ispao, sigurni Čilić, Zverev, Ćorić...

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferer ispao, sigurni Čilić, Zverev, Ćorić...

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Amerikanca Tenisa Sandgrena sa 6:4, 6:3, 3:6, 6:3.

Šampion US opena iz 2014. godine igrao je svoj prvi meč od poraza u finalu Vimbldona od Švajcarca Rodžera Federera. Nijedan teniser do sada nije osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, a da nije odigrao niti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan meč od Vimbldona.

Čilić će u narednom kolu igrati protiv Nemca Florijana Majera, koji je sa 7:5, 0:6, 6:3, 6:4 bio bolji od Brazilca Rožerija Dutre Silve.

U drugo kolo plasirao se i domaći teniser Džon Izner koji je slavio protiv Francuza Pjer-Iga Erbera sa 6:1, 6:3, 4:6, 6:3. Izner je na ovom meču odservirao 22 asa.

On u drugom kolu igra protiv Čona Hena iz Južne Koreje.

Još jedan Amerikanac se plasirao u drugo kolo. Stiv Džonson je izbacio Španca Nikolasa Almagra posle pobede u tri seta. Džonsona u narednom kolu očekuje duel protiv Britanca Kajla Edmunda.

Španac David Ferer takmičenje je završio u prvom kolu pošto je izgubio od 103. tenisera sveta, Kazahstanca Mihaila Kokušina sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Prvu prepreku preskočili su i Francuzi Benoa Per i Žo-Vilfred Conga. Per je pobedio Slovaka Lukaša Lacka u tri seta, dok je Conga takodje posle tri seta bio bolji od Rumuna Marijusa Kopila.

U drugo kolo plasirali su se i Kanadjanin Denis Šapovalov, Izraelac Dudi Sela, Radu Albot iz Rumunije, Letonac Ernest Gulbis, ruski teniser Evgenij Donskoj, Španac Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson iz Južne Arfike.

Večernji program zatvorili su Borna Ćorić i Aleksander Zverev, sigurnim pobedama u tri seta – Hrvat je eliminisao Jirija Veselog, dok je Nemac bio bolji od Darijana Kinga sa Barbadosa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.