Dolonc bez četvrtfinala Kupa Kremlja

Izvor: Studio B, 17.Okt.2013, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolonc bez četvrtfinala Kupa Kremlja

Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je u osmini finala izgubila od Slovakinje Danijele Hantuhove sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:4, 6:4.

Dolonc, 92. na WTA listi, propustila je veliku priliku za prvu pobedu nad slovačkom veterankom u njihovom trećem međusobnom susretu. U meču sa dosta brejkova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << srpska teniserka je nakon dobijenog prvog seta dosta grešila u nastavku, ali je u trećem stabilizovala igru i bila na korak od uspeha. 

Kada je Dolonc na servis protivnice povela sa 4:2 činilo se da joj pobeda neće izmaći, međutim, iskusna 33. teniserka sveta je odmah uzvratila, a potom potpuno preuzela inicijativu. Hantuhova je otpor rivalke konačno slomila brejkom u devetom gemu za vođstvo od 5:4, a potom rutinski okončala iscrpljujuću borbu nakon dva sata i 42 minuta igre. 

Slovakinja se u četvrtfinalu sastaje sa Ruskinjom Anastasjom Pavljunčenkovom.  Ranije danas plasman u četvrtfinale Kupa Kremlja izborila je Ana Ivanović savladavši Čehinju Klaru Zakopalovu sa 6:3, 6:1 i u borbi za polufinale igra protiv Australijanke Samante Stosur. Ženski turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.