Izvor: RTS, 24.Sep.2020, 18:34

Dobar žreb za Đokovića na Rolan Garosu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je dobar žreb za predstojeći Rolan Garos. Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca u Parizu, nastup će početi od Šveđanina Mikaela Imera. Izvlačenjem je odlučeno da će se u njegovoj polovini naći Danil Medvedev, dok je Dominik Tim u delu koji predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rafael Nadal.
To znači da Novak ne može da se sastane sa Timom ili Nadalom do finala, dok mu je projektovani rival u polufinalu spomenuti Rus.

Šampion iz 2016. otvara nastup na Rolan Garosu od Šveđanina Mikala Imera, kojeg je nedavno pobedio Filip Krajinović, dok će mu protivnik u drugom kolu biti bolji iz meča Uga Deljijena i Ričardasa Berankisa.
U trećoj rundi, mogao bi da se sastane sa Hubertom Hurkačem, kojeg je eliminisao prošle sezone, dok mu je potencijalni rival u četvrtom Karen Hačanov.
Najbolje rangirani nosilas sa kojim bi Novak mogao da se sastane u četvrtfinalu je Mateo Beretini, ali u toj četvrtini kostura vrebaju još Roberto Bautista Agut, Jan-Lenard Štruf i Pablo Karenjo Busta.
Već je rečeno da bi Đoković u polufinalu mogao na Danila Medvedeva, dok će Rusu najveći izazivači biti Stefanos Cicipas, Denis Šapovalov, Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov i dvojica Srba.
Dušan Lajović je u četvrtini koju predvodi Medvedev, a na početku igra sa Đanlukom Mađerom. Ako pobedi Italijana, možemo gledati srpski derbi sa Laslom Đereom.
Iako deluje da Đere nije imao sreće, može biti zadovoljan što će takmičenje u Parizu otvoriti protiv pomalo zaboravljenog Kevina Andersona. Južnoafrikanac je davno prošao zenit karijere, a poznato je da je Laslu šljaka omiljena podloga.

Filip Krajinović bi mogao da ode daleko u Parizu – prvo kolo donosi mu kvalifikanta, potom Bedene ili Rinderkneh, a onda verovatno Cicipas, koji je pokazao da je ranjiv na najsporijoj podlozi.
Svakako najteži posao imaće Miomir Kecmanović kojeg je, na nesreću, žreb spojio odmah sa Dijegom Švarcmanom. Argentinac blista u poslednje vreme, što je potvrdio finalom mastersa u Rimu i trijumfom nad Rafom Nadalom.
Kada smo već kod Nadala, dvanaestostruki prvak počinje od Egora Gerasimova, potom ga očekuju imena poput Danijela Evansa, Džona Iznera, Fabija Fonjinija i Aleksandera Zvereva, pre očekivane završnice sa Timom.
Austrijanac, nakon trijuma na Ju-Es openu, dolazi kao možda i ključni čovek za dešavanja u Bulonjskoj šumi, ali ćemo videti da li može da ponovi sjajne igre. Na startu ima "minu" u vidu Marina Čilića, dok će derbi prvog kola odigrati Endi Mari i Stan Vavrinka.
U glavnom žrebu bismo mogli da gledamo i Nikolu Milojevića, kojem je preostao jedan korak do plasmana na Rolan Garos.
Stojanovićeva na startu sa Čehinjom, čeka se ishod kvalifikacija
Što se tiče ženskog dela žreba, najbolja srpska teniserka Nina Stojanović igra protiv Barbore Krejčikove na startu. Krejčikova je Čehinja, trenutno je 117. na VTA listi, dok u poslednje vreme mnogo više pažnje obraća na dubl konkurenciju.
Ukoliko je savlada, mogla bi na još jednu igračicu iz Češke, pošto se ukršta sa pobednicom meča Barbore Stricove i kvalifikantkinje.
Nini bi mogle da se pridruže Ivana Jorović i Natalija Kostić, koje će u petak igrati finale kvalifikacija.
Ovogodišnji Rolan Garos obeležiće i izuzetno striktne mere kako ne bi došlo do širenja zaraze, što je već prouzrokovalo neke probleme u Parizu. Srpski teniser Peđa Krstin i Damir Džumhur iz BiH, suspendovani su sa turnira jer je njihov trener Petar Popović bio pozitivan na koronavirus.

Pravila su takva da će, kao i na nedavno završenom Ju-Es openu, biti orgranizovan mehur i teniserke i teniseri će moći da budu smešteni samo u dva hotela u blizini kompleksa.
Neće biti popusta ni za najveće zvezde, ni za igrače i njihove trenere, koji su možda iz Pariza, ili imaju stanove i kuće u "gradu svetlosti", pa ni za one koji rade u kompleksu.
U skladu sa aktuelnim merama u Francuskoj, kompletan kompleks na 12 hektara, biće podeljen na tri zone, oko tri najveća stadiona – Filip Šatrije, Suzan Lenglen i Simon Matju.
U prve dve zone, postojaće dnevno ograničenje od 5 hiljada gledalaca, dok će u trećoj biti nešto manje publike.
Nošenje maski je obavezno.
Glavni žreb Rolan Garosa počinje u nedelju i traje do 11. oktobra. Igra se za nagradni fond od 18.209.040 evra, u muškoj konkurenciji titulu brani spomenuti Nadal, dok ćemo u ženskoj dobiti novu šampionku jer je Ešli Barti odlučila da preskoči i turnire u Evropi.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ovo je epilog žreba na Rolan Garosu, Novak izbegao najveću ''minu'' do finala!

Izvor: Sportske.net, 24.Sep.2020

Obavljen žreb za Rolan Garos, Đoković ne može da se sastane sa šampionom US opena pre finala...Najbolji teniser sveta Novak Đoković takmičenje na Otvorenom prvenstvu Francuske počeće protiv Šveđanina Mikaela Imera, odlučeno je danas žrebom...Đoković će u drugom kolu igrati protiv Uga...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.