Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 20:16

Đokoviću se otvara sezona: za Špance teniseri su "visokokvalifikovani radnici"

Učesnici US Opena neće morati da idu u dvonedeljnu izolaciju po dolasku u Madrid, što posebno odgovara prvom reketu sveta

Kako je krenulo, još će se i dobro završiti ova koronom okrnjena teniska sezona. Posebno za Novaka Đokovića. Iako je drugi talas pandemije u punom jeku očekuje se da muški tenis oživi 14. avgusta u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vašingtonu. Potom sledi Sinsinati masters (22. avgust), pa US Open (31. septembar), oba u Njujorku zbog cele situacije.

Tu je međutim veliki problem prelazak sa jednog na drugi kontinent pošto je obavezan dvonedeljan karantin. Upravo to je najviše smetalo našem asu, obaška što bi proveo na aerodromskom hotelu sa samo jednim članom stručnog štaba u Velikoj jabuci oko mesec dana, te je morao da bira gde će se naći. Kao što smo pisali danas, on se očigledno priprema za tvrde terene Severne Amerike, što bi značilo da će biti i na mastersu i na grend slemu, s tim što je do današnje odluke španske , mogao nakon toga da zaigra samo još na Rolan Garosu. Preskačući tako zbog obaveznog 14-dnevnog karantina masters u španskoj prestonici (13. septembar) i Rimu (20. septembra).

Tek nedelju dana pred Rolan Garos bi mu istekao karantin (u zavisnosti naravno koliko bi se zadržao u Njujorku), te bi mu tako i pripreme za pariski grend slem bile ugrožene. A samim tim i kvalitet nastupa, pre svega zbog navikavanja na šljakastu podlogu.

A ta gorenavedena odluka španske vlade tiče se upravo karantina, i kaže se da svi učesnici Madrid mastersa koji će doći sa US Opena ne moraju da budu izolovani ako nisu zaraženi ili bolesni.

"Obavezan karantin prilikom ulaska u zemlju nije potreban visokokvalifikovanim radnicima čiji je rad neophodan i koji ne može biti odgođen ili obavljen sa udaljenosti, uključujući i učesnike velikih sportskih događaja u Španiji", stoji u novoj uredbi Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novi paragraf je već poslužio nekolici Moto GP vozača čiji šampionat počinje ovog vikenda u Herezu, pa će i teniserima. U suštini, Đoković će u tom slučaju sigurno nastupati u Madridu koji je već praktično obrisao iz kalendara, te bi tu mogao da se sudari sa domaćinom Rafom Nadalom koji neće braniti titulu na US openu.

Nakon prestonice Španije usledio bi put na masters u Rim mada nije jasan stav Italijana po tom pitanju, pošto bi prošlo možda samo nedelju dana od izlaska iz SAD, kako za kog tenisera. Da li će tu biti karantina, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Nole bi u Pariz krajem septembra stigao u punoj formi, koliko je to moguće u ovim uslovima neigranja od marta.

Učešćem na Rolan Garosu naš as bi odradio praktično ceo "okrnjeni" nastavak sezone. Ostaje da se vidi da li će se Nadal sada predomisliti kada se situacija sa karantinom u njegovoj državi promenila, jer on nikako nije hteo da ugrozi učešće na Rolan Garosu gde će juriti 13. titulu. Te da li će možda braniti pehar u Njujorku, iako su šanse da promeni mišljenje male.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.