Đokovićeva 250. pobeda na masters turnirima

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićeva 250. pobeda na masters turnirima

Sa 6:3, 7:6 (7:4) protiv Brazilca Belučija do trećeg kola u Montrealu i težeg susreta sa Dimitrovom ili Sokom. – Odlučila mirnoća i sasvim zadovoljavajuća forma u prvom meču na tvrdoj podlozi još od marta

Više od mesec dana potpunog odmora i pet meseci odsustva sa tvrdih terena nisu ostavili ozbiljnijeg traga u igri najboljeg tenisera sveta. Pohod ka četvrtoj tituli na kanadskim masters turnirima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novak Đoković je počeo jubilarnom 250. pobedom u kategoriji takmičenja za 1.000 ATP poena, a 27. uzastopnom ove sezone. Kao prvi nosilac Rodžers kupa u Montrealu bio je slobodan na startu, a u drugom kolu savladao Tomaza Belučija sa 6:3, 7:6 (4).

Meč je trajao gotovo dva sata, pojedini gemovi i po desetak minuta, ali sve što smo videli ukazuje na sasvim zadovoljavajuću formu našeg asa. Levoruki Brazilac mu je redovno bio neugodan rival. Mada ga je Đoković u sva četiri dosadašnja meča nadigrao, redovno se mučio na početku, a u prethodna dva je godinu mlađi Beluči dobijao prvi set.

– Pouka je da sam bio u stanju da odigram najbolje i ostanem miran u pravim trenucima. To mi je bio prvi meč na tvrdoj podlozi od mastersa u Majamiju u martu, potrebno je vreme da uđem u ritam – objasnio je Novak i osvrnuo se na specifične vremenske uslove posle dugotrajne kiše:

– Vlažan teren je usporavao i otežavao igru, mislim da je to više odgovaralo Belučiju. Odigrao je veoma solidno, fleksibilno, nije odustajao i servirao je veoma dobro. Iskreno, meč je mogao da se okrene i u suprotnu stranu, posebno u drugom setu. Obojica smo imali šanse za brejk, a taj-brejk je bio realan ishod drugog seta. Tada sam uspeo da ostanem miran u ključnim trenucima.

Kao i u ranijim duelima, Beluči je najviše pružio na početku, pa je zato izabrao da prima servis u startnom gemu i umalo opravdao svoj izbor, jer je odmah stigao do prilike za brejk. Prva četiri gema bila su izuzetno duga, a drugi set prividno ravnopravan, ali je odlučila razlika u šampionskoj klasi: Beluči nije nijednom uzeo protivniku servis, a Đokoviću je bio dovoljan samo jedan brejk u celom meču da sigurno završi posao.

U današnjem trećem kolu devetostrukog grend slem šampiona čeka znatno teži protivnik: Bugarin Grigor Dimitrov ili Amerikanac Džek Sok. U daljem toku turnira mogla bi da mu se ukaže prilika za revanš Ivi Karloviću za jedan od svega tri ovogodišnja poraza, pošto je hrvatski veteran moćnog servisa eliminisao Miloša Raonića u dva ubedljivo dobijena taj-brejka: 7:6 (1), 7:6 (1). Još dvojica iz mlađih generacija su brzo zaustavljena: Conga je izbacio Ćorića, a Gulbis Tima.

Nažalost, Đoković je brzo ostao jedini teniser iz Srbije u singlu, pošto je Janko Tipsarević izgubio od Španca Roberta Bautiste, a Viktor Troicki, neočekivano, od Rusa Mihaila Južnog, obojica bez dobijenog seta.

U Torontu su sinoć mečeve drugog kola igrale naše jedine predstavnice: Ana Ivanović protiv Beloruskinje Olge Govorcove, a Jelena Janković protiv Rumunke Simone Halep, treće na svetskoj listi.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.