Đoković oprezan: Kei je borac, brz, veliki radnik...

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković oprezan: Kei je borac, brz, veliki radnik...

Najbolji teniser sveta ima skor 15:2 u međusobnim duelima sa Japancem, ali u četvrtfinalu Australijan Opena očekuje težak meč u kojem zna da će rival pokušati da ga iznenadi nečim novim

Novak Đoković naradio se na meču protiv Danila Medvedeva i izborio plasman u četvrtfinale Australijan Opena.

Nakon duela sa Rusom zabrinuo je navijače požalivši se na bolove u leđima koje je osetio u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 20 minuta meča, ali ih je brzo i utešio dodavši da to nije čudno u mečevima koji traju četiri seta.

"Dobro je što do sledećeg meča imam dan i po, a imam i iskustva u sličnim situacijama i znam šta treba da uradim u oporavku", naveo je prvi reket sveta.

Njega će u borbi za polufinale dočekati protivnik koga odlično poznaje - Japanac Kei Nišikori.

Njemu je odmah posle meča šaljivo poručio da se oseća "nikada svežije u životu".

"Since I guess my opponent is watching, I'm feeling fantastic....I've never been fresher in my life!"Always the gamesman, @DjokerNole#AusOpenpic.twitter.com/roB4W1UMPc

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 21, 2019

Japanac osim što protiv Đokovića ima negativan skor (2-15), uz dva meča koja mu je predao bez borbe, duel četvrtfinala dočekuje sigurno iscrpljeniji, budući da je protiv Pabla Karenje Buste izvojevao pobedu posle pet sati i pet minuta provedenih na terenu.

I u drugom kolu imao je maratonski duel, kada je Ivu Karlovića slomio takođe posle pet setova.

"Kei je dobio još jedan maratonski duel na turniru i to nakon što je uspeo da preokrene posle 0:2, i čestitam mu na tome. On je borac, veoma talentovan igrač, jedan od najbržih tenisera na 'turu' i veoma predan radnik. Imam veliko poštovanje prema njemu", rekao je Đoković.

Uprkos tome što je odigrao već 19 susreta sa Nišikorijem, trenutno devetim igračem sveta, Novak zna da mora da bude maksimalno spreman i koncentrisan, jer bi Japanac mogao da ga iznenadi.

"Svaki meč protiv istog protivnika je za priča za sebe, nosi nešto drugačije, tako da očekujem i da na četvrtfinalu izađe i proba nešto novo. Očekujem težak meč", naveo je prvi teniser sveta.

Nišikoriju će to biti četvrto četvrtfinale u Melburnu u karijeri, a nijedno prethodno nije uspeo da dobije.

U prvom 2012. godine pobedio ga je Endi Marej, 2015. bolji je bio Sten Vavrinka, a 2016. zaustavio ga je upravo Novak Đoković, koji je tada i osvojio poslednji od šest pehara na Melburn Parku.

Sva tri ta četvrtfinala izgubio je u tri seta.

Duel Đoković - Nišikori zakazan je za sredu od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu, kao prvi meč u večernjem terminu na Rod Lejver Areni.

Pobednik tog duela u polufinalu će se sastati sa boljim iz meča Miloš Raonić (Kanada) - Luka Puj (Francuska), koji je na programu takođe u sredu, ali ranije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.