Đoković novi kralj Rima!

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković novi kralj Rima!

RIM - Nole je novi rimski kralj!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Masters turniru u Rimu pošto je u nedelju veće u finalu savladao prvog igrača sveta Španca Rafaela Nadala sa 6:4, 6:4.

Ovo je Đokoviću ukupno 25. titula u karijeri, a sedma ove godine posle trofeja osvojenih na Otvorenom prvenstvu Australije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Melburnu, u Dubaiju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Madridu.

Đoković je istovremeno zabeležio 37. uzastopnu pobedu u 2011. godini. Time se na pet pobeda približio Džonu Mekinrou na prvom mestu svih vremena po broju vezanih dobijenih mečeva na početku sezone.

Srpskiom teniseru je ovo bio četvrti vezani trijumf nad Nadalom ove godine, čime je smanjio vođstvo Španca u međusobnim duelima na 16:11.

Đoković je do druge titule u Rimu, posle pobede 2008. godine, stigao napadačkom igrom kojom je slomio otpor nezvaničnog kralja šljake. Naš teniser je u prvom setu prvi došao do brejka u osmom gemu (5:3), na šta je Nadal uzvratio istom merom (5:4), ali je Đoković još jednom "ubacio u brzinu" i na protivnički servis stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Bilo je očigledno da Nadal jednostavno nema odgovor na teške zadatke koje mu je Đoković tokom meča postavljao. Šetao ga je s kraja na kraj terena korisćenjem munjevitih forhend i bekhend udaraca čija je brzina dostizala i do 160 kilometara na čas.

Nadal je u drugom setu ponovo pretrpeo brejk u ranoj fazi - u drugom gemu, ali je uspeo da se stabilizuje i mini serijom izjednači na 2:2.

Đoković je, međutim, ponovo uzvratio sjajnim dijagonalama čiji su uglovi bili neuhvatljivi za Nadala i u poslednejm desetom gemu na servis protivnika iskoristio četvrtu meč loptu.

Sledeća stanica za srpskog tenisera je Rolan Garos, koji počinje 22. maja. Eventualnom pobedom na tom gren slem turniru Đoković bi mogao i formalno da "svrgne" Nadala sa vodećeg mesta svetske rang liste.

Novak: Neverovatne pobede na šljaci

Đoković je pobede nad Nadalom na šljaci ocenio kao "neverovatne".

"Mislim da je ovaj meč premašio i finale u Madridu. Zaista sam pružio svoj najbolju igru.

Neverovatno je da sam uspeo da pobedim Nadala, koji je najbolji igrač na šljaci svih vremena, dva puta za samo sedam-osam dana", rekao je Đoković posle meča televiziji B92.

"Prezadovoljan sam, ne znam šta više da kažem...Uspeo sam da se oporavim i da izvučem maksimum iz sebe. Neverovatan uspeh", kazao je Đoković.

Finale Pariza za vrh sveta

Novaku Đokoviću je za dolazak na prvo mesto svetske rang-liste tenisera na Rolan Garosu potreban plasman u finale. Kako će pred turnir u Parizu razlika između njega i Nadala biti 405 bodova, Nole brani 360, a finale donosi 1.200, što znači da će garantovano biti ispred Španca.

Jeremić opet uz Noleta

Ministar inostranih poslova u Vladi Srbije Vuk Jeremić, koji će u petak postati predsednik Unije teniskih profesionalaca Srbije (UTPS), i u Rimu je pratio našeg najboljeg tenisera. Za razliku od turnira u Madridu, Jeremić se u prestonici Italije pojavio sa suprugom Natašom.

- Svaka država ima čime da se pohvali, a mi imamo naš dar sa neba Novaka Đokovića - rekao je Jeremić.

A ko plaća ministru karte i smeštaj da prati Noleta po turnirima? Mislim da bi bilo pametnije da nešto radi u tom svom ministarstvu a ne da se fućka po Evropi i izigrava jet-set. Ako to plaća ministarstvo onda je to stvarno čist bezobrazluk. Ako plaća Unija Tenisera onda je to još veći bezobrazluk. U svakom slučaju, umesto da se Jeremić šeta po turnirima trebalo bi sponzorisati neko od talentovane dece pa tim parama plaćati trenere, pripreme, putovanja i ostale troškove. Nadam se da je jasno da ako ne ulažemo u tenis na pravi način sav ovaj uspeh će biti veoma kratkog daha. Da li se nazire neko ko će u budućnosti moći Noletovim stopama? Razmislite kud vodi ova bahatost, nebriga i rasipanje para na nebitne stvari...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.